Голландці готові поділитися досвідом у галузі енергозбереження та енергоефективності

18 листопада, 2010
У заході взяли участь Другий секретар Посольства Королівства Нідерландів в Україні Рохір ван Торен; Голова Нідерландсько-Української Cталої Енергетичної Платформи в Нідерландах, голова делегації Ігор Савелкулс; представник платформи НУСЕП в Україні Ілля Старіков; представник компанії KSB Жак Хоос.

У ході прес-брифінгу спікери розповіли про цілі та завдання платформи НУСЕП в Україні, механізми забезпечення вільного доступу українських організацій до голландських технологій та надання можливості запозичити передовий досвід розробки та фінансування проектів у галузі енергозбереження та енергоефективності.

Учасники прес-брифінгу акцентували увагу на тому, що застаріла енергетична інфраструктура виснажує бюджети українських міст, а недостатнє фінансове забезпечення для впровадження нових енергетичних технологій обмежує можливості для модернізації енергетичних систем та підвищення ефективності й надійності муніципальної енергетики.

Зокрема, пан Рохір ван Торен зазначив, що Нідерланди мають давні традиції економічних зв’язків з Україною, а з 1991 року ця співпраця активізувалася ще більше. На сьогодні 204 українські компанії співпрацює з Нідерландами у сфері інвестицій та торгівлі. З-поміж усіх країн Євросоюзу Нідерланди займають третє місце за інвестиціями та четверте місце за експортом в Україну.

Також п. ван Торен звергнув увагу на те, що в Україні є багато компаній, які активні в лобіюванні законодавчих актів, що сприяють запровадженню енергоефективних технологій. «Вносити зміни до законодавства завжди важко, оскільки завжди існують різні думки, різні концепції. Проте ми бачимо значний поступ у законодавчій сфері, законодавчі норми в Україні активно розвиваються останнім часом», — зазначив дипломат.

Ігор Савелкулс та Ілля Старіков розповіли про основні напрямки діяльності НУСЕП в Україні. Насамперед це презентація голландських технологій з енергозбереження, проведення торгових місій із Нідерландів в Україну та навпаки, участь в галузевих виставках та проведення семінарів, пошук партнерів у Нідерландах, організація заходів з обміну досвідом.

Завдання НУСЕП – це розробка спільних українсько-голландських проектів з енергозбереження, партнерство з місцевими громадами задля ідентифікації проектів, проведення техніко-економічного обґрунтування проектів, залучення голландських компаній до розробки ти виконання проектів, підтримка в питаннях пошуку фінансування та субсидій.

У той же час, спікери звернули увагу на успішні проекти, які вже реалізуються в Україні, зокрема й на урядовому рівні. Серед них – «План дій з підвищення енергоефективності м. Кам'янець-Подільський» (співпраця з місцевою владою), проекти з ефективного опалення, вдосконалення процесів виробництва, енергоефективне освітлення вулиць та громадських приміщень, ефективний розподіл енергії, освітлення, що не потребує сервісного обслуговування та інші.

«Насамперед, ми займаємося питаннями заощадження і ефективного використання енергетичних ресурсів, що дозволяє за короткий час заощаджувати багато коштів. Для цього ми розглядаємо українські проекти з точки зору голландського досвіду», — зазначив Голова Нідерландсько-Української Cталої Енергетичної Платформи в Нідерландах, голова делегації Ігор Савелкулс.

«Я не бачу в Україні проблем, а бачу лише можливості. Ваша країна має величезний потенціал і можливості змін в енергетичній сфері. Проте сьогодні важливо систематизувати всі ці питання і знайти систематизований підхід до їх вирішення. Важливо не лише винайти технологію, не лише знайти інвесторів, а й людей, які будуть втілювати ці проекти в Україні», — вважає представник компанії KSB Жак Хоос.


18 листопада 2010 р.

Довідка
Нідерландсько-Українська Стала Енергетична Платформа (НУСЕП) об’єднує голландські організації, що пропонують технології та рішення для втілення проектів у сфері енергоефективності в житлово-комунальному господарстві та промисловості. НУСЕП представляє в Україні весь сектор енергозбереження Нідерландів, що охоплює комерційні, галузеві та державні організації. Членами платформи НУСЕП є голландські компанії у сфері енергетики, енергозбереження та відновлювальної енергії, які націлені на співпрацю в Україні. Місія НУСЕП полягає в наданні українським організаціям ефективного доступу до голландських технологій та досвіду розробки проектів. Основним фокусом НУСЕП є втілення проектів енергозбереження в міському середовищі в Україні, включаючи приватні, комунальні і громадські об’єкти.
За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся:

Марія Гордієнко
(044) 492 7075
[email protected]
Publicity Creating, OOO РКЦ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!