Алла Шлапак: Стратегічне завдання на сьогодні – зробити Київ комфортним для людей

27 січня, 2011
На її переконання, на стадії доопрацювання Стратегії розвитку гуманітарної сфери міста, слід передбачити, щоб усі міські цільові програми стали складовою даної стратегії.

«Зараз практично у всіх постійних Комісіях Київради знаходяться на розгляді цільові програми, котрі мають бути складовою стратегії, але по термінам вони ні в якому разі не повинні співпадати з нею. Тому що у стратегію мають закладатися концептуальні засади, а програми — це поетапне виконання цих концептуальних стратегічних напрямків», — зазначила Алла Шлапак.

При цьому вона підкреслила, що у майбутньому, в першу чергу, м.Київ слід визначити як «місто — комфортне для проживання людей». «Зробити місто науково-освітнім, культурним, інноваційним центром можуть самі люди, які у ньому живуть. Завдання ж влади – створити для цього належні умови», — вважає Алла Шлапак.

Голова Комісії наголошує, що одним із головних пріоритетів стратегії гуманітарної сфери як в економічному, так і в соціальному блоці повинна стати боротьба з бідністю. «Подолання бідності – це не лише проблема Києва і України, це світова проблема. І у Стратегії розвитку потрібно передбачити заходи для того, щоб в жодному разі не допустити збільшення масштабів цього явища. Київ має усі можливості, аби стати прикладом подолання бідності як в Україні, так і у світі», — зазначає Алла Шлапак.

Крім того, Голова Комісії зауважує, що складовою соціальної політики має бути розвиток соціального партнерства між бізнесом, громадянським суспільством та владою. «Серед механізмів, які невідкладно слід відпрацювати це — перехід до соціального замовлення певних послуг, які потрібні місту, та сприяння розвитку всіх форм власності. Тут мова йде не лише про економічну, але й про гуманітарну сферу. Зокрема, сюди можна віднести і розвиток приватної практики в медицині, освіті та культурі», — говорить вона.

Серед інших основних напрямків, які повинні знайти своє відображення у Стратегії розвитку гуманітарної сфери, Алла Шлапак виокремлює сприяння розвитку громадянського суспільства, профорієнтацію молоді, розвиток сімейних форм усиновлення, створення безбар`єрного середовища для людей з обмеженими можливостями та турботу про пенсіонерів.
komisiya
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!