Відбулася презентація нової ініціативи проекту «Об’єднуємося заради реформ!» (UNITER)

15 вересня, 2011
15 вересня о 10:30 в готелі «Рів‘єра» (вул. Сагайдачного, 15, 2 поверх) відбулася презентація нової ініціативи проекту «Об’єднуємося заради реформ!» (UNITER). Ця ініціатива продовжить дворічну роботу проекту з підтримки кампаній громадянського представництва, спрямованих на розробку та впровадження реформ. На заході проект «Об’єднуємося заради реформ!» (UNITER) разом зі своїми партнерами Міжнародним фондом “Відродження” та Фондом Східна Європа представили новий конкурс для коаліцій організацій громадянського суспільства України та розповіли про результати попередньої роботи проекту. Метою нового конкурсу є об’єднання зусиль організацій громадянського суспільства України, які працюють як на місцевому, так і на національному рівнях з метою представлення інтересів громадян та просування національних реформ. Серед інших завдань конкурсу — підтримка реформ на національному та місцевому рівнях; збільшення впливу ОГС на формування державної та місцевої політики; представлення інтересів громадян та контроль за підзвітністю органів влади за участі ОГС.

В рамках нового конкурсу підтримка буде надаватися коаліціям з різних регіонів України, що складаються з організацій громадянського суспільства. За умовами, до складу коаліції повинна входити одна організація національного рівня та кілька організацій, що працюють на місцевому рівні.
Максимальний розмір гранту – до 14 000 дол. США для однієї організації-учасника коаліції та до 25 000 дол. США для лідера-координатора коаліції. Максимальний розмір гранту для коаліції — 80 000 дол. США.
Кінцевий термін – 28 вересня 2011 року.

Цей конкурс започатковує другий етап Програми локальних грантів ініціативи “Об’єднуємося заради реформ!”. Перший етап був здійснений у 2009-2011 рр. Партнери проекту надали 59 грантів загальним обсягом $690 тис. місцевим організаціям громадянського суспільства, що були спрямовані на підтримку ініціатив у наступних сферах: підзвітність органів влади, місцеві кампанії громадянського представництва, активізація участі громадян у процесах планування місцевого розвитку, забезпечення реалізації прав вразливих груп населення та інших.

За два роки було реалізовано багато корисних та цікавих для багатьох українських громад ініціатив. Наприклад, за підтримки проекту:
• сесією Дніпропетровської міської ради прийнято рішення про запровадження в місті механізму соціального замовлення
• у Вінниці затверджено міську програму з доступності для осіб з обмеженими можливостями
• в Черкаській області запроваджено механізм громадського моніторингу роботи депутатів місцевих рад. Цей механізм згодом ліг в основу нової програми, яка наразі реалізується у 8 областях країни.
• в Севастополі створено Коаліцію громадської дії “Північна сторона”, яка вже реалізувала ряд важливих ініціатив, зокрема, мобілізувала громадян під час загрози забудови міського парку та домагається перегляду рішення про виділення земельних ділянок в парку
• у Тростянці на Сумщині започатковано Інтернет телебачення, на базі якого згодом створено міський кабельний канал
• в Івано-Франківську та Миколаєві розроблено та затверджено регламенти надання адміністративних послуг населенню
• в Ріпкинському районі Чернігівської області, Пустомитівському районі Львівської області, місті Перечині Закарпатської області прийнято програми місцевого розвитку

Детальніше про ці та інші проекти на сторінці www.uniter.org.ua

Інформаційна довідка про проект:
Основна мета проекту «Об’єднуємося заради реформ!» – зміцнити та допомогти провідним організаціям громадянського суспільства України, які опікуються питанням розробки та впровадженням реформ, посилити та консолідувати демократичні здобутки. Проект спрямований як на вирішення системних широких проблем громадянського суспільства, так і на підтримку кампаній громадянського представництва (адвокасі) у різних сферах громадського життя, які є важливими для поглиблення процесу реформ в Україні.
Основним виконавцем проекту “Об’єднуємося заради реформ!” (UNITER) є організація ПАКТ. Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Детальну інформацію про конкурс, аплікаційну форму та інструкції щодо її заповнення можна знайти на веб-сайтах організацій ФСЄ, МФВ та ПАКТу: www.eef.org.ua, www.irf.ua та www.uniter.org.ua.
За детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до Катерини Копчук, менеджера зі зв’язків з громадськістю Фонду Східна Європа за телефоном (+380-44) 2003825, або [email protected].
Фонд Восточная Европа, Благотворительный Фонд
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!