Ринок «зелених» товарів та послуг в Україні може зрости у десять разів до 2020 р.

20 жовтня, 2011
Ринок «зелених» товарів та послуг в Україні
може зрости у десять разів до 2020 р.

20 жовтня 2012, Київ. Ринок «зелених» товарів та послуг в Україні може зрости у десять разів до 2020 року, про це заявила Юлія Березовська, директор конкурсу ділових та соціальних «зелених» проектів Green Awards Ukraine 2011.
«На сьогодні сегмент «чистих технологій» є швидкозростаючим, ми очікуємо зростання інвестицій в енергоефективність, наслідком якого є ріст попиту на енергоефективне устаткування та товари, на практичний етап реалізації вийшли великі інфраструктурні проекти відновлювальної енергетики, крім того, можна констатувати зростання інтересу до «зелених» технологій у сегменті будівництва житла преміум-класу та офісних центрів класу А, зростає кількість проектів сегменті «зеленого» ритейлу та туризму», — розповідає директор конкурсу ділових та соціальних «зелених» проектів Green Awards Ukraine 2011. Експерт зазначила, що за оцінками професійного видання CleanTech, у 2010 році ринок «зелених» товарів та послуг в Україні складав близько 15 мільярдів гривень, а за підсумками 2011 року, як прогнозується, зросте до 20 мільярдів гривень.
«Ми очікуємо на реалізацію проектів у сфері водопостачання та каналізації, а також переробки та утилізації відходів. Це два великих сектори, роль яких важко переоцінити у забезпеченні життєдіяльності міст, тож такі проекти є надважливими. На жаль, сьогодні в Україні усе ще існують бар’єри, які перешкоджають реалізації інвестиційних проектів у цих сферах. Якщо найближчим часом вдасться створити сприятливе законодавче поле, уже у найближчі 2-3 роки ринок екологічно чистих технологій, товарів та послуг зросте у рази. Ми прогнозуємо, що до 2020 р. обсяг «зеленого» ринку перетне позначку 100 мільярдів гривень», — впевнена Юлія Березовська.
Разом з тим, як зазначає експерт, оцінки сегменту мають певну похибку, адже на сьогодні в Україні система збору даних Держкомстату не адаптована до міжнародної системи ОЕСР (Євростат). У зв’язку з розвитком «зеленої надбудови» над практично кожною сферою підприємницької діяльності, наразі є доцільним введення реєстру підприємств, чия діяльність відноситься до сектору екологічних товарів та послуг. Також, як вважають в оргкомітеті Конкурсу Green Awards Ukraine, необхідним є виділення в статистичних бюлетенях та звітах видів діяльності по класифікатору видів економічної діяльності у більш широкому обсязі, а до основного опитувальника по звітності підприємств бажано включити додаткову екологічну складову по обсягу реалізованої продукції/послуг.
Перший в Україні незалежний конкурс ділових та соціальних «зелених» проектів Green Awards Ukraine оцінює реалізовані проекти у сегменті екологічного менеджменту, розвиту та використання екологічно чистих технологій, охорони навколишнього середовища в Україні.
Відмінні риси конкурсу: авторитетне інтернаціональне журі та прозора процедура оцінки.
Місія Конкурсу – у розвитку «зеленої» економіки та екологічно відповідального стилю життя та бізнесу.
Прийом проектів на конкурс триває до 15 листопада н.р.
Детальніше по конкурс Green Awards Ukraine дізнавайтесь на офіційному сайті www.greenawards.info або в Оргкомітеті Конкурсу по тел.: + 38 044 498 90 56 або за ел. поштою: [email protected].



ДОВІДКА
Сектор екологічних товарів та послуг складається з технологій, товарів та послуг, що:
• Вимірюють, контролюють, відновлюють, запобігають, турбуються, мінімізують, відшукують та відчувають екологічну шкоду, завдану повітрю, воді та ґрунту, так само як і проблем, пов’язаних із відходами, шумом, біорізноманіття та ландшафтами. Сегмент включає «чистіші» технології, товари та послуги, що запобігають забрудненню;
• Вимірюють, контролюють, відновлюють, піклуються, мінімізують, досліджують та є чутливими до виснаження ресурсів. Це випливає здебільшого у ресурсоефективні технології, товари та послуги, що мінімізують використовування природних ресурсів.
ОЕСР (Євростат, 2009)
FuelAlternative
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!