Нова виробнича лінія для ТДВ «ЖЛ»

28 грудня, 2011
Кондитерська фабрика «ЖЛ» (ТДВ «ЖЛ») та компанія IBcontacts успішно завершили процес підписання угоди із залучення довгострокового експортного фінансування терміном на 5 років для закупки нової виробничої лінії для ТДВ «ЖЛ».
Дана угода, була профінансована міжнародним банком Rabobank (Нідерланди) та має страхове покриття нідерландської експортної кредитної агенції (ЕКА) Atradius Dutch State Business NV. Компанія IBcontacts в свою чергу координувала проект, проводила структурування угоди, готувала необхідну аналітичну інформацію (фінансовий, маркетинговий і юридичний аналіз компанії-позичальника і проекту), а також виступала в ролі юридичного консультанта.
Угода є примітною для України з урахуванням поточної економічної та політичної ситуації в країні, коли залучення довгострокового експортного фінансування вітчизняною компанією-покупцем безпосередньо, без залучення українського банку, є вкрай складним завданням і заслужено була номінована, як краща угода 2011 року на думку журналу TFR (Trade & Forfaiting Review, Лондон).
«Головним досягненням підписання даної угоди ми вважаємо той факт, що вона відкрила ринок міжнародного фінансування гравцям з другої сотні компаній в Україні, в тому числі кондитерській фабриці «ЖЛ», чий річний оборот становить 100 млн. доларів на рік. Цей проект став для нас величезним кроком вперед на міжнародній арені і поклав початок новому етапу розвитку компанії», – прокоментував свій досвід реалізації угоди генеральний директор кондитерської фабрики «ЖЛ» Євген Гамов.
Це також підтвердили представники Atradius і Rabobank під час Другого міжнародного семінару: торговельне й проектне фінансування, організованого компанією IBcontacts 8 листопада 2011 в Києві, де угода «ЖЛ» була представлена до уваги учасників Семінару в якості практичного прикладу (case study-) успішного залучення експортного фінансування українською компанією.
“Прозорість, структурованість бізнесу, хороша платіжна дисципліна та відповідність запитуваної суми кредиту торговельним оборотам компанії-позичальника стали ключовими критеріями успішного завершення даної угоди“, – підсумував проект віце-президент Rabobank Хан Бартельдс.
Кондитерська фабрика «ЖЛ» входить в п’ятірку лідерів кондитерського ринку України. На фабриці функціонує 8 цехів, які виробляють всі групи кондитерських виробів. Продуктова лінійка включає більше 250 видів кондитерських виробів. Продукція компанії успішно експортується в Німеччину, США, Ізраїль, Росію, Молдову, Естонію, Латвію, Азербайджан і т д.
Довідково:
ТДВ «ЖЛ» (до березня 2011 – ЗАО «Житомирські Ласощі») засновано в 1944 році. Фабрика займає 5-е місце за обсягами виробництва. Система менеджменту якості виробництва підтверджена сертифікатом ISO 9001:2000. Система безпеки виробництва харчових продуктів підтверджена сертифікатом ISO 22 000. На сьогодні в компанії ТДВ «ЖЛ» працює більше 2000 співробітників. Асортимент продукції налічує близько 230 позицій, серед яких різні види цукерок, печиво та вафлі.
htytcfyc
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!