Генеральний директор СК «НАФГАЗСТРАХ» Анатолій Чубинський виступив на шпальтах «Урядового кур’єру» з експертною оцінкою нового законопроекту про загальнообов’язкове медичне страхування

27 січня, 2012
Згідно з законопроектом, в середньому у розрахунку на одного застрахованого річний страховий внесок становить 1051, 66 грн. Причому для найманих працівників страховиком виступає працедавець, для студентів, пенсіонерів, безробітних – держава, самозайняті платять за себе. У своєму коментарі Анатолій Федорович наголосив на доцільності введення певної податкової мотивації для роботодавця, а також на можливості людини самостійно вносити кошти на своє страхування, тобто певне накопичувальне медичне страхування.
На думку експерта, варто закріпити перелік видів медичної допомоги, що буде надаватися в рамках даного виду страхування, а не щороку затверджувати його з ухваленням держбюджету. «Змінюватись може розмір внеску, а перелік видів медичної допомоги, які фінансуватимуться із страхування, має бути закріплений у законі раз і назавжди. І він має лише розширюватись, а не зменшуватись», — акцентував А.Чубинський.
Не оминув увагою Анатолій Федорович і Фонд медичного страхування, який буде здійснювати загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування. Як некомерційна самоврядна організація, управління Фондом здійснюється на паритетній основі представниками застрахованих осіб, роботодавців та органів влади. Однак, за словами експерта, процедура відбору цих представників виписана не достатньо чітко та кількість наглядових органів велика.
«Оцінюючи законопроект загалом, можна сказати, що він готовий відсотків на 60. Попри це, перед нами, мабуть найкращий законопроект із десятка тих, що готувалися до цього, — він практичний. Але над ним ще треба попрацювати, залучити до обговорення страховиків, які спеціалізуються на медичному страхуванні, вчених, представників інших міністерств. Така робота буде більш результативною», — підсумував А.Чубинський.
Для довідки:
Товариство з додатковою відповідальністю страхова компанія «НАФТАГАЗСТРАХ» працює на страховому ринку з 1995 року і є лідером добровільного медичного страхування за кількістю застрахованих (понад 400 тисяч осіб). Укладено договори на медичне обслуговування з 170 медичними установами на всій території України.
СК «НАФТАГАЗСТРАХ» обслуговує за Програмами добровільного медичного страхування працівників Донецької, Південної, Придніпровської, Південно-Західної, Одеської та Львівської залізниць, а також працівників відокремлених підприємств та організацій залізничного транспорту.
Надійність і чесність роботи Компанії підтверджена перемогами в I Всеукраїнському конкурсі «Лідер страхового ринку-2009» в номінації «Лідер медичного страхування в роботі з фізичними особами» і в II Всеукраїнському конкурсі «Лідер страхового ринку-2010» у номінації «Лідер медичного страхування в роботі з корпоративними клієнтами» за версією журналу «Банкиръ».
СК «НАФТАГАЗСТРАХ» має ліцензії Держфінпослуг України на проведення 19 видів страхування. Представництва ТДВ СК «НАФТАГАЗСТРАХ» функціонують в 7 регіонах України: Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі, Сумах та Харкові.
Коммуникационная группа «Эффективные решения», ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!