Співпраця компанії Cisco та Київської міської державної адміністрації полегшить життя столиці

1 лютого, 2012
Він передбачає співробітництво у розбудові інформаційної інфраструктури та системи комунікацій муніципальних закладів столиці, що перетворить Київ на сучасне місто, де людям комфортно жити та працювати.

Від київської влади Меморандум підписав заступник голови КМДА Олександр Пузанов, від компанії Cisco– керуючий директор Cisco у країнах СНД Павло Бетсіс.

«Інфраструктурні проекти київської влади дуже амбіційні; ми маємо намір використовувати найсучасніші технології, тому укладаємо Меморандуми про співпрацю з провідними світовими компаніями. Хочу підкреслити, що такі угоди не надають компаніям переваг при проведенні тендерів, чи гарантованої участі в реалізації київських програм. Мова йде про довгострокову взаємовигідну співпрацю в рамках реалізації завдань Стратегії розвитку Києва», – зауважив Олександр Пузанов.

Розвиток і впровадження ІТ-технологій у сфери муніципального управління – одне із завдань Стратегії розвитку Києва до 2025 року. Ця Стратегія, зокрема, передбачає реалізацію ініціативи «Електронний уряд» – створення системи електронного документообігу, інтеграцію інформаційних реєстрів і баз даних, інтеграцію функцій та служб столиці.

Проблеми сучасного міста – а це, насамперед, перенаселення, пробки та погіршення екології, – не вирішити без використання сучасних цифрових технологій. Київська влада це розуміє, а тому ініціативи Стратегії розвитку Києва до 2025 року буде реалізовувати з урахуванням найкращого світового досвіду та із залученням компаній – світових лідерів галузей, одним із яких є Cisco.

Компанія Cisco відома своїми передовими технологіями та рішеннями у галузі мережевих технологій, має величезний досвід розвитку комунікаційної інфраструктури міст і визнана світовим лідером у просуванні інноваційних моделей. Комплексні інфраструктурні проекти за допомогою Cisco були успішно реалізовані у Москві, Стокгольмі, Дубаї, Стамбулі. Компанія пропонує рішення, які руйнують бар’єри, що знижують ефективність та продуктивність як на рівні підприємств, так і цілих міст.

«Ми впевнені, що Київ може перетворитися на чудове сучасне місто, де технології надають людині можливість обирати власний спосіб життя та пропонують компаніям необмежені можливості для новаторства, –зазначив Павло Бетсіс. – Меморандум – це лише перший крок у розбудові сучасного технологічного міста, яке набуває нового змісту для населення».

Зокрема, Меморандумом про співпрацю визначені такі напрямки майбутньої співпраці:
— створення спільної робочої групи з вивчення світового досвіду Cisco, спрямованого на створення ефективної системи місцевого урядування;
— розробка рекомендацій щодо впровадження інформаційних технологій і послуг у галузях електронного урядування, освіти охорони здоров’я;
— консультаційна підтримка при створенні міського дата-центру – обчислювального центру обробки даних;
— взаємодія у створенні електронного урядування в Києві протягом 2012–2014 рр. та реалізації програми технічного захисту інформації в Києві на 2012–2015 рр.;
— розробка та реалізація спільних проектів впровадження інформаційних технологій в управління транспортною міською інфраструктурою та дотримання правил дорожнього руху;
— реалізація проекту безкоштовного інтернет-доступу за допомогою Wі-Fі в громадських місцях Києва;
— реалізація програм підтримки IT-інкубаторів та інноваційних проектів на базі міських бізнес-інкубаторів.


Про компанію Cisco
Cisco – світовий лідер у галузі мережевих технологій, що змінюють способи людського спілкування, зв'язку та спільної роботи. Інформація про рішення, технології й поточну діяльність компанії публікується на сайтах www.cisco.ua та www.cisco.com. Останні новини читайте в розділі www.cisco.com/web/UA/about/news/index.html.

Стратегія розвитку міста Києва до 2025 року визначає бачення майбутнього Києва, цілі та пріоритетні напрями розвитку, ключові ініціативи для досягнення цільових показників та плани реалізації. розробки Стратегії розвитку Києва до 2025 року ініційовано Київською міською державною адміністрацією. Розробку Стратегії здійснювали Консорціум виконавців, авторитетні вітчизняні та міжнародні організації.

Документом заплановано, що до 2025 року Київ стане інноваційним центром східноєвропейського регіону з потужною конкурентною позицією та чіткими пріоритетами розвитку. Розвиток української столиці здійснюватиметься у тісній співпраці із підприємцями та інвесторами, при постійному поліпшенні системи управління, із збереженням зеленого надбання столиці. В Стратегію закладено 9 великих ініціатив розвитку основних сфер життя міста: «Першокласна інфраструктура», «Ощадлива енергетика», «Електронний уряд», «Зроблено в Києві», «Культурна височина», «Дніпровська перлина», «Здоровий киянин», «Центр поруч з домом», «Міжнародна гавань штаб-квартир» та програма розвитку окремих секторів.
o2pr
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!