З’їзд аудиторів України обрав новий склад Аудиторської палати

12 березня, 2012
2 березня 2012 року у приміщенні столичного Будинку кіно відбувся 2 З’їзд аудиторів України, на якому було обрано склад Аудиторської палати на наступні 5 років. Членами Аудиторської палати України стали Нестеренко Іван Іванович, Гаєвська Наталя Ісаківна, Бойко Олександр Васильович, Гачківський Олексій Володимирович, Лавренова Тетяна Іванівна, Хоролець Тетяна Іванівна, Галасюк Валерій Вікторович, Каштанова Ірина Олександрівна, Кондратьєв Михайло Михайлович, Козуб Олександр Анатолійович. Їх було обрано відкритим рейтинговим голосуванням із 35 кандидатів.

Склад Аудиторської палати суттєво оновився і помолодшав. Членство здобули шановані представники професії, науковці, а також співробітники авторитетних аудиторських фірм країни.

У роботі з’їзду взяло участь 268 делегатів. У залі Будинку кіно також були присутні представники засобів масової інформації та технічний персонал, що забезпечував роботу з’їзду. Зважаючи на демократичність процедури проведення заходу, серед присутніх у залі були як прибічники, так і опоненти рішень, що приймалися з’їздом. Утім жодних порушень у роботі зафіксовано не було.

«Ми вдячні за висловлену довіру всім аудиторам України і зробимо усе від нас залежне, аби виправдати її. Протягом наступних 5 років ми будемо працювати над підвищенням ролі професійної аудиторської спільноти (професійних громадських організацій), покращанням іміджу аудиторської професії у суспільстві та забезпеченням доступу національних аудиторів до європейського ринку. Персонально дякую всім делегатам з’їзду, які на виборах до АПУ голосували не за окремі персоналії, а за прогресивну реформаторську ідеологію команди однодумців», – говорить член АПУ, президент Асоціації консалтингових фірм Олександр Бойко.

* * *

Аудиторська палата України функціонує як незалежний орган. АПУ формується на паритетних засадах шляхом делегування до її складу аудиторів та представників державних органів. Загальна кількість членів АПУ становить двадцять осіб. Відповідно до Закону України «Про аудиторську діяльність» від державних органів до АПУ делегують по одному представнику Міністерство фінансів України, Міністерство юстиції України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Державна податкова служба України, Національний банк України, Державна служба статистики України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Рахункова палата України та Державна фінансова інспекція. До складу АПУ від з’їзду аудиторів делегуються в кількості десяти осіб висококваліфіковані аудитори з безперервним стажем аудиторської діяльності не менше п’яти років, представники фахових навчальних закладів та наукових організацій.
АП "Асоціація консалтингових фірм", ПрАТ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!