Прес-конференція «Свідомі Медіа та тенденції розвитку сучасного світу»

25 липня, 2012

З 15 по 19 липня 2012 року в м. Ужгород відбуваласяІІ Міжнародна літня школа «Свідомі медіа. Україна на перетині культур», що зібрала медійників з різних країн світу. Організаторами Школи виступилиМіжнародна освітня організація «Earth Citizens for Conscious Media» («Громадяни Землі за Свідомі Медіа») і Всесвітній рух«Еко-Культура».

23 липня до прес-студії завітали координатор Всесвітнього руху «Еко-Культура» в Україні Володимир Сорока та співкерівник  організації «EarthCitizensforConsciousMedia» Андрій Мірошниченко. Гості детальніше розповіли про ідею й функціонування організації, регіональні особливості міста, особливості  розташування, а також про те, чому саме Ужгород було обрано для проведення Міжнародної школи.

Учасники прес-конференції представили концепцію свідомих медіа (conscious media)– новий і надзвичайно потужний напрямок, що стрімко розвивається у світовому медіа-просторі. В його основі лежать принципи Екокультури, Розвитку, Професійності, Творчості, Довіри, Взаєморозуміння, Діалогу глобального та локального, Різноманіття та Усвідомленості.

«Мета – мир, засіб, культура», – так Андрій Мірошниченко коротко охарактеризував ідею проекту «Громадяни Землі за Свідомі Медіа». Розкриваючи предмет дискусії, він розповів: «наша організація виступає за рух міжнародних медіа-фахівців, які об’єдналися задля того, щоб змінити сучасний медіа-простір шляхом діяльності медіа та освіти. На практиці це втілюється через низку заходів та інституцій, в першу чергу освітніх медіа-шкіл. Такі медіа-школи мають на меті виховання фахівців, які не бояться стереотипів, а вміють трансформувати їх для своєї аудиторії, працюють з різними форматами медіа, володіють іноземними мовами і створюють контент, позбавлений зомбування і пропаганди».

Представник Всесвітнього руху «Еко-Культура» в УкраїніВолодимир Сорока також розповів про проект «Мережевий Майдан» і презентував майбутній проект «Навколосвітній Караван», який буде створюватися силами організацій «Громадяни Землі за Свідомі Медіа», «Еко-Культура», Резонансною Агенцією розвитку культури суспільства «RA», інформаційною агенцією «Interculturo» та міжнародним медіа-рухом «Чисті Канали».

Фотографії можна подивитись тут.

"Сегодня Мультимедиа"", Пресс-студия
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!