Ринок безалкогольних напоїв: переваги використання скляної пляшки

16 квітня, 2013

На ринку безалкогольних напоїв важливим інструментом просування бренду є використання таких можливостей упаковки, як оригінальний дизайн і незвичайна форма. Що стосується матеріалів, що використовуються для розробки тари, ринок води і соків все частіше використовує розлив напоїв у скло. По-перше, скляна пляшка викликає у споживача більше довіри і гарантує захист від підробки. По-друге, скло дозволяє відразу виділити свою продукцію серед конкурентів, підкреслити статус напою. Преміальний і субпреміальний сегменти ринку напоїв намагаються мінімізувати використання ПЕТ-упаковки, адже вона часто асоціюється у споживача з менш якісною продукцією, яка може завдати шкоди навколишньому середовищу. Перевагою скляної тари є і її оборотність і екологічність, на що вдумливий і уважний покупець також звертає увагу.

Для підвищення впізнаваності бренду, скляна пляшка для ринку слабо-і безалкогольних напоїв декорується за допомогою різних технологій. 

За словами Сергія Данилова, директора харківської компанії «ДанКо Декор», основним методом декорування в цьому сегменті є шовкотрафаретний друк, що дозволяє наносити на поверхню елементи дизайну різної складності, а також ряд інновацій, розроблених фахівцями підприємства в рамках щорічної програми нових технологій декору.

Представлені інноваційні методи засновані на використанні спеціальних фарб, які дозволяють створювати візуальні ілюзії або можуть змінювати колір під впливом зовнішніх факторів — зміни температури, ступеня освітленості. Наприклад, після застосування технології покриття термочутливими фарбами, ступінь охолодження води можна визначити за кольором пляшки — при кімнатній температурі скло має матовий відтінок, а при охолодженні — синій або будь-який інший, обраний замовником. Після покриття фарбою з фотохромом, колір нанесеного шару змінюється в залежності від освітлення — під впливом сонячних променів або ультрафіолету. Таке оформлення цікаво виглядає на пляшках для напоїв, споживання яких припадає на літній сезон, а також в нічних клубах з ультрафіолетовим освітленням.

Медведева А.С.
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!