Банк «Хрещатик»: монета до 1025-річчя хрещення Київської Русі вже у продажу

8 липня, 2013

Банк «Хрещатик» пропонує всім бажаючим нову срібну монету Національного банку України, присвячену запровадженню князем Володимиром Великим у 988 році християнства у Київській Русі як державної релігії, що сприяло об`єднанню та зміцненню країни, розвитку економіки, культури, освіти і духовності,  поширенню писемності тощо.

Пам’ятна монета «1025-річчя хрещення Київської Русі», впроваджена в обіг 3 липня п. р., має вагу 62,2 г, діаметр 50 мм, номінал 20 грн і презентована у футлярі. На аверсі монети розміщено: угорі — малий Державний герб України та напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ; у центрі — хрест-енколпіон та фігури-символи чотирьох євангелістів: Матвія в образі ангела, Марка в образі лева, Луки в образі тельця, Іоанна в образі орла. Кожен із них крилатий і тримає Євангеліє, унизу — рік карбування монети 2013 та півколом номінал — ДВАДЦЯТЬ ГРИВЕНЬ. На реверсі монети розміщено багатофігурну композицію: Володимир Великий та Андрій Первозваний, які тримають хрест, святі Антоній та Феодосій Печерські, Кирило та Мефодій, угорі — Зимненська ікона Пресвятої Богородиці, з обох боків від якої ангели; унизу — напис півколом 1025-РІЧЧЯ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ.

Ціна монети 1027 грн.

Довідково за темою:

Придбати ці та інші інвестиційні, пам’ятні й ювілейні монети Національного банку України і різних іноземних монетних дворів можна у будь-якому відділенні банку «Хрещатик», адреси яких можна дізнатися за тел.: (044) 490-25-00 або на сайті банку http://www.xcitybank.com.ua/ustanovy.

Для зручності обслуговування існує можливість замовити монети заздалегідь за тел. (044) 490-52-42.

Банк «Хрещатик», ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!