РА Standard & Poor’s підтвердило міжнародний кредитний рейтинг «Кредобанку» на рівні B-/Стабільний/C

31 липня, 2013

18 липня 2013 року рейтингове агентство Standard& Poorsпідтвердило довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ «Кредобанк» за міжнародною шкалою на рівні B-, короткостроковий кредитний рейтинг за міжнародною шкалою на рівні С та рейтинг контрагента за українською шкалою на рівні uaBBB-, підвищивши оцінку бізнес-позиції банку до «помірної». Прогнози за рейтингами –  стабільні.

Як відзначено у рейтинговому звіті агентства, серед основних факторів, що мають позитивний вплив на рівень присвоєних рейтингів – підтримка від стратегічного інвестора, польського банку PKOBankPolskiS.A., стабільна ресурсна база, заснована на депозитах, а також нижчий порівняно з іншими рівень концентрації кредитного портфелю та портфелю депозитів.

При визначенні рейтингу Standard& Poor’sпідвищило оцінку бізнес-позиції «Кредобанку» до «помірної», залишивши без змін оцінку показників капіталізації та прибутковості, позиції з ризику та  показників з фінансування та ліквідності.  На думку аналітиків агентства, нова стратегія «Кредобанку» є сприятливою для банку в умовах високого рівня конкуренції, її реалізацію здійснює досвідчена управлінська команда з польських та українських фахівців, а банк отримує значну операційну та фінансову підтримку від PKOBankPolskiS.A. Standard& Poor’sочікує, що нова стратегія забезпечить ріст бізнесу банку та його прибутковість у найближчі 12 місяців.

Standard& Poor’s– одне з провідних рейтингових агентств світу з 152-річною історією, що забезпечує незалежні дослідження кредитного ризику та встановлення кредитних рейтингів суверенних, муніципальних, корпоративних та фінансових емітентів. «Кредобанк» є одним з двох українських банків, рейтинги яких визначає Standard& Poor’s.

"Кредобанк", ПАТ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!