Мораторій на штрафи за відсутність електронної касової стрічки

7 серпня, 2013

Як уже повідомлялось раніше, до 1 січня 2014 року користувачів касової техніки, які ще не встигли перейти на систему дистанційної звітності, штрафувати не будуть. Однак здійснювати перевірку дотримання представниками бізнесу вимоги передавати звітну інформацію про застосування РРО в електронному вигляді, фахівці податкової вправі, — зазначають у Міндоходів.

Нагадаємо, 8 липня Президент України Віктор Янукович підписав Закон України № 357 – VII, яким внесено зміни до терміну настання відповідальності за неподання електронної звітності. І відповідно до закону, фінансова відповідальність настає з 1 січня 2014 року. До цього часу за неподання електронної звітності платників, що використовують касові апарати, не штрафуватимуть.

Звертаємо Вашу увагу, що 2 серпня Міністерство доходів і зборів затвердило Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій № 317 у новій редакції, з урахуванням моделей реєстраторів, внесених відповідними наказами Міністерства доходів і зборів України, ДПС України та рішеннями Державної комісії з питань електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України.

У будь якому, випадку спеціалісти податкової закликають представників бізнесу оперативно звертатись до сервісних центрів для купівлі або модернізації парку апаратів. А ще наголошують на тому, запровадження такого сервісу значно знизить корупційні ризики за рахунок зменшення прямого спілкування представників бізнесу зі співробітниками підрозділів моніторингу грошових операцій Мін доходів України.  

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!