Схемний податковий кредит – на особливому контролі

13 серпня, 2013

Відпрацювання підприємств, які мінімізують сплату податку на додану вартість шляхом використання податкових накладних, виписаних контрагентами, які перебувають у розшуку, не подають звітності, визнані банкрутами — один з пріоритетних напрямів роботи податкової.

З початку року фахівцями ДПІ Голосіївського району було перевірено 155 СГД, які викликали підозру за фактом відсутності реального здійснення операції на суму близько 155 мільйонів гривень. В ході відпрацювання, з них було виявлено 55 підприємств, які сформували схемний податковий кредит на суму 26, 5 мільйонів. гривень. За результатами проведеної роботи до бюджету додатково надійшло 11, 6 мільйонів. гривень податку на додану вартість по 85 СГД.

Серед підприємств із сумнівною господарською діяльністю існує певна ієрархія. Одні — безпосередньо формують схемний податковий кредит, другі — зменшують податкові зобов’язання за рахунок включення схемного податкового кредиту, інші – виконують роль посередників між першими і другими.

На сучасному етапі спостерігається тенденція добровільної відмови суб’єктами господарювання від схемного податкового кредиту. Але залишаються поодинокі випадки, коли підприємства використовують тіньові схеми роботи та здійснюють нікчемні правочини.

Такі порушники виявляються завдяки «ризикоорієнтованій системі» автоматизованого моніторингу. Після чого працівниками податкової міліції встановлюється коло пов’язаних осіб, визначаються майнові права на нерухомість посадових осіб даних підприємств та їх засновників, здійснюється розкриття банківської таємниці всіх учасників системи тощо.

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!