У Києві автомобільний дилер ухилився від сплати 17 мільйонів гривень податків

13 серпня, 2013

Перевірка фінансово-господарської діяльності одного зі столичних підприємств, яке займається торгiвлею автомобiлями, виявила ухилення від сплати податків на мільйонні суми.

Як з’ясували фахівці столичного управління Міндоходів, службові особи ТОВ «С» уклали ряд договорів про надання консультаційних послуг. Проте, консультації виявились не пов’язаними з господарською діяльністю вказаного підприємства, а деякі договори взагалі були укладені з фіктивними фірмами. У результаті оборудки підприємство безпідставно включило до податкового кредиту та витрат суми нібито отриманих, проте насправді неіснуючих послуг.

Не погоджуючись з результатами перевірки, підприємство звернулось до суду. Однак, в ході досудового розслідування, було встановлено, що використання документообігу з фіктивними фірмами та переведення на їх рахунки коштів мало навмисний характер, внаслідок чого бюджет недоотримав понад 17 мільйонів гривень податків.

У результаті розгляду справи, підприємству було відмовлено у задоволенні судового позову, а за підсумками проведеного розслідування, розпочато кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, що кваліфікується за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України.  

Наразі підприємство погодилось з висновками фахівців ГУ Міндоходів у м. Києві та в повному обсязі відшкодувало заподіяні державі збитки.  

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!