У Києві сума автоматичного відшкодування ПДВ зросла на 341 мільйон гривень

16 серпня, 2013

За 7 місяців 2013 року у Києві столичні платники ПДВ отримали 448 мільйонів гривень відшкодування податку у автоматичному режимі. Роком раніше, платникам за аналогічний період було  відшкодовано «автоматом» понад 107 мільйонів гривень. Про це повідомила начальник Головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова.

За словами Ірини Вікторівни, у липні критеріям автоматичного відшкодування податку на додану вартість відповідали 32 підприємства Києва, які отримали на свої рахунки понад 48 мільйонів гривень.

Для отримання бюджетного відшкодування ПДВ у режимі «автомат», пунктом 200.19 Податкового кодексу України передбачено критерії, основні з яких: відсутність податкового боргу, відсутність процедури банкрутства у судовому порядку, середній рівень заробітної плати на підприємстві повинен у два з половиною рази перевищувати мінімальний встановлений законодавством рівень, чисельність працюючих має перевищувати 20 найманих осіб, підприємство повинно знаходитись за місцем реєстрації.

«Загалом, у Києві з початку року на розрахункові рахунки платників ПДВ відшкодовано 3 мільярди 351 мільйон гривень податку. Також, фахівцями ГУ Міндоходів у м. Києві упереджено неправомірно заявленого до відшкодування податку на загальну суму 498 мільйонів гривень», – зауважила Ірина Носачова.         

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!