Бюджет міста Києва наповнюється з позитивною динамікою

19 серпня, 2013

За словами начальника Головного управління Міндоходів ум. Києві Ірини Носачової, процес наповнення бюджету столиці хоча й має свої певні складнощі, проте, на сьогоднішній день, надходження, які контролюються територіальними органами ГУ Міндоходів у м. Києві, мають позитивний приріст.

«За 7 місяців 2013 року до місцевого бюджету надійшло 5 мільярдів 50 мільйонів гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року бюджет Києва додатково отримав майже 314 мільйонів гривень», – зазначила керівник столичного управління Міндоходів.

Головним джерелом наповнення бюджету міста залишається податок на доходи фізичних осіб. Станом на 1 серпня до міської казни надійшло
3 мільярди 250 мільйонів гривень податку, що на 9 %, або на 265 мільйонів гривень більше ніж у січні-липні 2012 року. Наразі, цей податок займає 65 % всіх надходжень до місцевого бюджету, які адмініструються столичним управлінням Міндоходів.     

Друге за значимістю джерело наповнення міського бюджету – плата за землю, яка складає понад 19 відсотків від загальних надходжень. У 2013 році до бюджету надійшло 968 мільйонів гривень плати за землю, при чому майже 96 % сплачено юридичними особами.

Також, важливим джерелом доходів Києва – понад 12 % надходжень, складають податки від підприємницької діяльності «спрощенців». Так, у Києві, за 7 місяців поточного року до бюджету надійшло єдиного податку майже вдвічі більше ніж торік, а саме 621 мільйон гривень. Минулого року, за цей період підприємці сплатили лише 328 мільйонів гривень.

«Відчутне збільшення у Києві надходжень по єдиному податку вказує на високу економічну активність столичних представників малого та середнього бізнесу. Проте, у столиці існують понад 10 тисяч підприємств, на яких найманим працівникам сплачують зарплату на рівні, встановленого законодавством мінімуму, який на сьогодні складає 1147 гривень, або нижче цієї суми. Поряд з цим, за інформацією органів статистики, середній рівень зарплат у Києві сягає понад 5000 гривень. Отже, вищевказані підприємства є «зоною» підвищеної уваги міської влади та територіальних органів Міндоходів у м. Києві», – зауважила Ірина Носачова.

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!