За продаж алкоголю та цигарок неповнолітнім у Києві за 7 місяців анульовано 44 ліцензії

21 серпня, 2013

Про це повідомила начальник Головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова.

За її словами співробітники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів у м. Києві зафіксували 48 порушень законодавства в частині продажу підакцизної групи товарів (алкогольні напої та тютюнові вироби) особам, які не досягли 18-річного віку. Підприємців оштрафовано на 292 тисячі гривень та позбавлено 26 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, а також 18 ліцензій – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

«Територіальні органи Міндоходів міста Києва при підтримці міської влади проводять пропаганду здорового способу життя, а оперативні підроздили Міндоходів спільно із відділами кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України у м. Києві та службою у справах дітей КМДА проводять необхідні профілактичні дії у межах цілодобових заходів «Діти вулиці», – зауважила Ірина Носачова.

Загалом, упродовж січня-липня 2013 року фахівцями ГУ Міндоходів у м. Києві проведено 216 перевірок суб’єктів господарювання та виявлено 323 порушення законодавства. Серед найтиповіших порушень столичні працівники Міндоходів фіксують факти торгівлі алкогольними напоями за роздрібними цінами, нижчими від встановлених законодавством, тютюновими виробами – за цінами вищими від максимальних роздрібних цін; зберігання та реалізації підакцизної групи товарів без марок акцизного податку; реалізації вказаних товарів неповнолітнім; факти безліцензійної діяльності та інше.

Наразі у Києві діють майже 10 тисяч ліцензій на право здійснення торгівлі підакцизною групою товарів. Від реалізації вітчизняного алкоголю столичні підприємства перерахували до бюджету 102,6 мільйони гривень акцизного податку. Ще 18,9 мільйонів гривень надійшло від продажу імпортної продукції вказаної групи товарів.  

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!