З вересня починають діяти нові марки акцизного податку…

21 серпня, 2013

Головне управління Міндоходів у м. Києві нагадує, що з 1 вересня 2013 року для алкогольних напоїв та тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва запроваджено марки акцизного податку нового зразка.

Згідно з нормами законодавства, у разі зміни зразка марок акцизного податку раніше закуплені платником акцизного податку марки попереднього зразка застосовуються таким платником для маркування вироблених, ввезених на митну територію України алкогольних напоїв та тютюнових виробів протягом 12 місяців з дати запровадження марок нового зразка. Алкогольні напої та тютюнові вироби, марковані марками попереднього зразка, також можуть перебувати в обігу на протязі року, після чого на алкогольних напоях акцизні марки підлягають обміну на нові, а тютюнові вироби після спливання цього терміну вважаються немаркованими. Заміна залишків раніше закуплених марок акцизного податку попереднього зразка проводиться безкоштовно.

Також, слід зазначити, що імпортування та подальша реалізація алкогольних напоїв, які марковані марками акцизного податку попереднього зразка можуть здійснюватися протягом 12 місяців з дати запровадження марок нового зразка, незалежно від дати експортування акцизної марки іноземному виробнику та дати розливу продукції.

У 2013 році у ГУ Міндоходів у м. Києві обслуговуються 52 підприємства, які отримують марки акцизного податку для маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва. У зв’язку із введенням марок акцизного податку нового зразка, територіальними органами ГУ Міндоходів у м. Києві буде проведено інвентаризацію залишків марок акцизного податку попереднього зразка на підприємствах-виробниках (імпортерах) міста Києва.

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!