StarWind Software: тепер середній та малий бізнес може дозволити собі таку ж IT-інфраструктуру, що і великі корпорації

28 серпня, 2013

Слідом за великими підприємствами про віртуалізацію серверів починають замислюватися і менші компанії. Щоб прискорити перехід на таку побудову IT-інфраструктури, «Майкрософт Україна» і StarWind Software оголосили про спеціальну пропозицію. Їхнє спільне рішення спростить компаніям віртуалізацію і знизить на неї витрати. Детальніше про цю пропозицію можна дізнатися на веб-сайті компанії StarWind Software, а її віце-президент з продажу в регіоні EMEA Роман Шовкун розповів нам про те, кому потрібні такі рішення і що вони дають.

Про компанію StarWind Software: це досить відомий на світовому ринку постачальник програмних рішень систем зберігання даних (СЗД), її послугами користуються IBM, BMW, Coca-Cola, ВПС США. Усього в неї більше 30 тис. користувачів у всьому світі. Компанія була заснована в Україні 10 років тому, але в основному працює в західних країнах. Штаб-квартира розташована в США. Зараз компанія лідирує у виробництві рішень віртуалізації систем зберігання даних (СЗД) для малого і середнього бізнесу.

— Романе, що змусило StarWind Software активізувати свою роботу на батьківщині? Український ринок уже готовий до ваших рішень?

— Так, до недавнього часу ринки України та Росії становили близько 10% нашого бізнесу. Але ми бачимо, що віртуалізація, яка є однією з основних тенденцій у всьому світі у сфері ІТ, інтенсивно розвивається і на ринку СНД. Бізнес усе більше усвідомлює необхідність ефективніше витрачати кошти, у тому числі і на IT. І саме наше рішення дозволяє заощадити на IT-інфраструктурі, при цьому ніяк її не послабляючи, навіть навпаки – зробити її надійнішою і високопродуктивною.

Ми бачимо, що разом з Microsoft зможемо показати, що не потрібно шукати величезні бюджети і площі для інфраструктури, адже все можна організувати дешевше і простіше – як конструктор Lego.

— Чому було прийнято рішення зробити спільну з «Майкрософт Україна» пропозицію?

— Наші рішення доповнюють один одного. Ми бачимо, що за останній рік все більше підприємств малого та середнього бізнесу використовують продукцію Microsoft. Її гіпервізор Hyper-V можна використовувати в реальному виробничому середовищі під великими навантаженнями як самодостатнє рішення, позбавляючись від необхідності купувати продукти інших компаній для побудови проектів з віртуалізації.

При цьому у нас є спеціально розроблене рішення під Hyper-V, яке інсталюється на тому ж сервері, що і цей гіпервізор, таким чином, не потрібно купувати нічого додатково (сервери, ПО, мережеве обладнання). Це важливо для компаній, у яких обмежений бюджет на IТ, – тепер вони можуть отримувати рішення, які раніше могли собі дозволити тільки великі корпоративні клієнти.

— За рахунок чого це відбувається?

— Наш продукт дозволяє конвертувати будь-який сервер з ОС Microsoft у систему зберігання даних, навіть наявну IT-інфраструктуру. Таким чином, клієнтам не потрібно купувати дороге обладнання для побудови своєї СЗД у себе в компанії (так званих «приватних хмар»). Їм не потрібно купувати «полицю» від Dell або HP, які коштуватимуть 50, а то і 150 тис. доларів. Це все можна реалізувати за допомогою ПЗ Microsoft та StarWind, а також двох фізичних серверів.

— У скільки це обійдеться?

— Умовно – до 10 тис. доларів. Хоча у нас є рішення і від 2 тис. доларів.

— Виходить, економія в 10 разів?

— Так, у 5-10 разів, залежно від використовуваної конфігурації.

— Кому потрібна віртуалізація, зокрема – ваші рішення?

— Будь-якій компанії, у якої є ті чи інші дані: пошта, клієнтські бази і так далі. Щоб вони були постійно доступними і захищеними, потрібна високодоступна СЗД.

Кожна компанія береже і цінує свої дані. Ми забезпечуємо збереження даних і безперебійність роботи офісу, тому до нас звертаються компанії, для яких цей фактор є важливим. Це можуть бути банки, фінансові установи, клініки, урядові організації. Будь-яка компанія, для якої постійний доступ до даних є критичним.

Можу сказати, що наша клієнтська база в основному представляє такі сектори, як фінансовий, державний, середній і дрібний бізнес, а також корпоративний бізнес.

Зараз у нас йде пілотний проект – для величезної роздрібної мережі Kohl’s у США. У них 1200 невеликих магазинів, які не можуть дозволити собі окреме приміщення для СЗД. Але вони цілком можуть поставити собі два сервери, запустити на них Microsoft і StarWind, обходячись без потужних систем охолодження. Потужності цих серверів достатньо для обслуговування регіонального магазину: відеоспостереження, касових апаратів, чогось ще.

Що не менш важливо, так це простота управління. Для обслуговування та управління нашими рішеннями не потрібно наймати спеціального адміністратора: усі знають, як працює Windows, і не обов′язково витрачатися на дорогий персонал. Впровадження нашого продукту займає від 30 хвилин до півтори години.

— Ви навіть не виїжджаєте до клієнта?

— Усе можна виконати віддалено: достатньо підключитися до серверів в офісі. Якщо необхідно – можемо виїхати до клієнта, але таке відбувається рідко, оскільки наш софт легкий у використанні. А керувати рішенням буде нескладно – ми пішли настільки далеко, що навіть інтегрували його в System Center VMM 2012, що дозволяє в одному вікні керувати СЗД та кластером Microsoft.

— Навіщо встановлювати два сервери?

Для виключення єдиної точки відмови у нашому продукті всі дані дублюються і синхронізуються в режимі реального часу. У разі відмови одного з серверів другий підхоплює всю інфраструктуру, дозволяючи уникнути простоїв і втрат даних.

— Ваші рішення не конкурують з хмарними? Адже вони теж вважаються досить надійними.

Хмарні рішення нікуди не діваються. Ми не конкуруємо з «хмарою», це два взаємодоповнюючих компонента.

— Хто з українських компаній вже встановив ваші рішення?

Тут ми продали близько 20 ліцензій. Серед покупців – Baker Tilly Ukraine, мережа магазинів Brocard, «Атраком», ІМЕКСБАНК, інші. Ми в Україні особливо не рекламували свої рішення, компанії самі нас знаходили, але відтепер будемо говорити про себе активніше. Ми знаємо, що досить створити цікаву пропозицію, і ринок відреагує на неї. Те, що раніше було піонерським рішенням, сьогодні – стандарт.

Езикова В.Г.
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!