Столичні фахівці Міндоходів поспілкувались з представниками супермаркетів з приводу підвищення рівня зарплат

2 вересня, 2013

Один з головних напрямів діяльності фахівців органів Міндоходів є протидія виплаті заробітної плати на рівні або нижче законодавчо встановленого мінімального рівня. Нажаль, сплачуючи своїм найманим працівникам низьку зарплату, керівники підприємств намагаються мінімізувати сплату податку на доходи фізичних осіб.

Днями в одній з податкових інспекцій Києва відбулась зустріч керівництва ДПІ з представниками великих торгівельних підприємств столиці (кількість працюючих – 60-400 чоловік), які виплачують працівникам заробітну плату на рівні мінімального розміру.

Спілкуючись з представниками підприємств фахівці Міндоходів пояснили, що середній  рівень заробітної плати, який виплачується в місті Києві складає понад 5 тисяч гривень на місяць, проте, зарплата працівників супермаркетів столиці нажаль складає не більш ніж півтори тисячі гривень. Враховуючи виробничий потенціал підприємств, необхідність збільшення нарахувань оплати праці є очевидною.

Необхідно зазначити, що подібні зустрічі з керівниками підприємств, столичні фахівці Міндоходів систематично проводять у всіх районах Києва. Вході подібних зустрічей також обговорюються питання трудового та податкового законодавства в частині сплати податку на доходи фізичних осіб, наголошується на відповідальності за несвоєчасне або не в повному обсязі перерахування податку до бюджету.

Загалом, за 7 місяців 2013 року завдяки подібним зустрічам 11,8 тисяч підприємств столиці підвищили рівень виплати заробітної плати працівникам. До бюджету додатково надійшло понад 26 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб.  

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!