У Києві за ухилення від сплати податків диспетчера «таксопарку» оштрафували на 4 мільйони гривень

18 вересня, 2013

Порушення виявили працівники Головного управління Міндоходів у м. Києві при перевірці діяльності фізичної особи-підприємця С., яка перебувала на спрощеній системі оподаткування та надавала інформаційні послуги.

Діяльність бізнес-леді полягала у тому, що вона приймала замовлення від громадян на надання послуг так би мовити приватного таксі та, маючи угоду знову ж таки з громадянами – власниками авто, передавала їм  виконання таких замовлень.

У ході перевірки з’ясувалось, що з 2009 року по теперішній час підприємець С. уклала 207 подібних угод. Тобто, фактично, на фізособу-підприємця працювало 207 таксистів.

Бізнес процвітав, проте жодної копійки податку на доходи фізичних осіб до бюджету сплачено не було. Підприємиця-диспетчер і до уваги не брала той факт, що вона виступала податковим агентом і з виплаченої суми коштів громадянам, які перевозили пасажирів, вона була зобов’язана утримувати та перераховувати до бюджету податок. Крім цього, диспетчером не подавалась до податкової інспекції звітність про виплачені доходи громадянам.

За виявлені порушення бізнес-леді донараховано близько 3 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та більш ніж 1 мільйон гривень штрафних санкцій, які доведеться сплатити до бюджету.  

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!