"Проблема легалізації заробітної плати – це своєрідний трикутник: працедавець – робітник – держава"

26 вересня, 2013

«Проблема легалізації заробітної плати – це своєрідний трикутник: працедавець – робітник – держава, тому вирішувати її необхідно спільними зусиллями…»

– наголосила начальник Головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова на зустрічі з представниками підприємницьких кіл столиці, яка відбулась сьогодні 25 вересня 2013 року в стінах столичного управління Міндоходів.

На зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу начальник ГУ Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова, директор Департаменту фінансів КМДА Володимир Репік та директор департаменту соціальної політики КМДА Тетяна Костюренко через безпосередній діалог з підприємцями, обговорювали одне з найактуальніших питань для столиці України, яке досить гостро стоїть в суспільстві – питання легалізації заробітної плати.

Під час зустрічі керівник столичного відомства Міндоходів Ірина Носачова зауважила, що на сьогодні податок на доходи фізичних осіб є бюджетоформуючим для місцевого бюджету, його питома вага у доходах бюджету міста складає майже 65 відсотків.

«Від початку року у Києві сплачено 7,4 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 8,6 % більше, ніж за відповідний період 2012 року. Бюджет додатково отримав майже 600 мільйонів гривень», – повідомила Ірина Носачова. Проте, за словами Ірини Вікторівни, вказані надходження можуть бути більш відчутними, якби не поширене негативне явище виплати зарплати «у конверті».

«З 65 тисяч підприємств столиці, які звітують та сплачують податки до бюджету, більше 10 тисяч підприємств виплачують заробітну плату на рівні або нижче мінімальної. Й це при тому, що, за інформацією органів статистики, на сьогодні середня заробітна плата у Києві складає більш ніж 5 тисяч гривень на місяць», – зазначила керівник столичного управління Міністерства доходів і зборів.

За даними Головного управління Міндоходів у м. Києві найбільше мінімізують заробітну плату підприємства торгівлі, сфери послуг,  громадського харчування та транспорту. Є підприємства де заробітна плата сплачується значно нижче мінімально встановленого рівня  — 500, 600, 900 гривень.

«Всі столичні суб’єкти господарювання мають працювати виключно в площині офіційних трудових відносин та виплачувати «прозору», адекватну реаліям сьогодення  зарплату», – наголосила Ірина Носачова.

В свою чергу директор Департаменту фінансів Київської міської державної адміністрації Володимир Репік підкреслив, що утримання «бюджетного господарства» Києва щодня обходиться бюджету майже в 27 мільйонів гривень, тому міська влада наголошує на необхідності дотримання вимог щодо сплати у столиці податків, як того вимагає законодавство.

«Проблемні питання надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб знаходяться під особливим контролем Київської міської державної адміністрації та згруповані у 3 важливих блоки: «зарплата у конвертах», «нелегальна зайнятість» та «сплата громадянами ПДФО по деклараціям». Ці питання наразі вирішуються завдяки тісній взаємодії з органами Міндоходів в межах спільно розробленого Плану заходів на 2013 рік», – підкреслив Володимир Михайлович.

На завершення зустрічі, для більш ніж 200 присутніх на заході  представників підприємницьких кіл було проведено практичний семінар з фахівцями ГУ Міндоходів у м. Києві.             

Шак Анна Олегівна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!