АВМПВУ взяла участь у міжнародній конференції з питань безпеки харчової продукції

15 листопада, 2013

31 жовтня 2013 рокуу Києвівідбулася міжнародна конференція з питань безпеки харчової продукції «Реформування системи безпеки харчової продукції в Україні: модель на майбутнє», у якій взяла участь Голова Ради Асоціації виробників мінеральних та питних вод України Бамбура Оксана Федорівна. 

Метою зустрічі було обговорення проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів», що був зареєстрований в парламенті у серпні цього року. Також учасники заходу змогли дізнатися більше про міжнародний досвід і практику регулювання системи безпеки харчової продукції. Як зазначають організатори заходу, українське законодавство з безпеки харчових продуктів вимагає приведення у відповідність з європейськими вимогами. Зволікання з реалізацією зазначеного перешкоджає розвитку національної харчової промисловості та використанню експортного потенціалу української харчової продукції та просування її на європейські ринки.

Серед низки питань, що обговорювалися на конференції, особливе місце було відведено європейським підходам до регулювання безпеки харчової продукції, кращим практикам контролю безпеки продовольства з метою забезпечення безпеки споживачів, підтримки балансу між захистом споживачів і дерегуляцією підприємницької діяльності та сучасним системи управління безпекою харчових продуктів.

«Слід зазначити, що для Асоціації виробників мінеральних та питних вод України питання відповідності європейським стандартам бутильованих вод також є дуже актуальним. Адже за умови підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом українським виробникам питної води доведеться вийти на якісно новий рівень, щоб забезпечити конкурентоспроможність своєї продукції на ринках Європи», — коментує Оксана Бамбура, Голова Ради Асоціації.

Нагадаємо, що 5 листопада 2013 року за сприяння Асоціації в рамках міжнародної спеціалізованої виставки «AquaUkraine 2013» відбувся семінар «Підвищення якості та конкурентоспроможності бутильованих вод національних виробників, зважаючи на підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі ЄС». У рамках заходу члени Асоціації — експерти з різних куточків країни та найбільші представники галузі — змогли також дізнатися більше про європейський досвід та кращі європейські практики виробництва питної води. Крім того, учасники семінару спробували сформувати загальне бачення та можливі наслідки євроінтеграції для галузі мінеральних вод в Україні. 

Noblet Media CIS, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!