Активи групи PKO Bank Polski перевищили 200 мільярдів злотих

29 листопада, 2013

Відповідно до опублікованих результатів, консолідований фінансовий результат групи PKO Bank Polski в 3-мукварталі поточного року склав 754,5 мільйона злотих. Доходи групи від бізнес-діяльності за підсумками трьох кварталів 2013 року перевищили 7,53 млрд. злотих. Ефективність групи залишилася на високому рівні – показники ROE (віддача на капітал) та ROA (віддача на активи) станом на кінець 3-го кварталу склали відповідно 13% та 1,6%. Показник С/І (співвідношення витрат до доходів) станом на кінець вересня склав 44,1% що є нижче за середнє значення у банківському секторі Польщі, завдяки скороченню витрат на 1,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Група PKO Bank Polski також утримала високі показники капіталу – станом на кінець 3-го кварталу її консолідований показник платоспроможності склав 13,8%, а показник Core Tier (регулятивного капіталу) – 12,8%. PKO Bank Polski зберігає провідні позиції на ринку кредитів та депозитів: станом на кінець 3-го кварталу 2013 року загальний обсяг виданих кредитів зріс на 5,1% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 150 млрд. злотих, а загальний обсяг залучених депозитів клієнтів підвищився до 151 млрд. злотих, або на 3,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 «Стабільний розвиток бізнесу, висока ефективність, сильна позиція капіталу при досконалій фінансовій дисципліні – логічний результат впровадження стратегії групи PKO Bank Polski, – говорить голова правління PKO Bank Polski Збіґнєв Яґелло.  – Подальше зростання доходів та отримання довгострокових конкурентних переваг буде досягнуто за рахунок синергії від приєднання польських активів групи Nordeaта альянсу з американською EVO, а також впровадження нової моделі bancassurance»

У рамках реалізації нової стратегії «Найкращий щоденно» PKO Bank Polski впровадив низку ініціатив у рамках ключових стратегічних проектів. Найважливішим з них за останній час є досягнення стратегічного альянсу з EVOPaymentsInternational, провідним оператором платіжних послуг в США, Канаді та Європі. В рамках цієї угоди банк продав 66% акцій дочірньої компанії eService. За розрахунками, ця операція принесе прибуток в близько 380 млн. злотих. Окрім того, банк активно розвиває інноваційну послугу мобільних платежів ІКО – на сьогодні електронний гаманець ІКО активували близько 85 тис. осіб, що виконали понад 190 тис. трансакцій. Щодня з мобільних електронних гаманців ІКО відбувається 1200-1500 операцій – виплати коштів через банкомати, платежів у торговельних точках та в Інтернеті, а також поповнень мобільних телефонів.

"Кредобанк", ПАТ
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!