Відповідність ПАТ «Агрокомбанк» вимогам FATCA

20 червня, 2014

З метою дотримання вимог Закону Сполучених Штатів Америки «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (надалі – Закон FATCA) та рекомендацій Національного банку України, ПАТ «Агрокомбанк» пройшов реєстрацію на сайті Служби внутрішніх доходів США (далі – IRS) та отримав реєстраційний номер GIIN: V1B55W.99999.SL.804 зі статусом фінансової установи, що відповідає вимогам Закону FATCA.

Довідка щодо FATCA:

Закон США щодо оподаткування іноземних рахунків (ForeignAccountTaxComplianceAct, FATCA) спрямований на обмеження та запобігання ухиленню від сплати податків за допомогою закордонних транзакцій зі сторони громадян США або резидентів, які інвестують як на пряму, так і ні, через іноземні фінансові установи за межами США. FATCAнабирає чинності з 1 липня 2014 року.

Відповідно до вимог FATCA, іноземні фінансові установи зобов’язані сповіщати IRS, уповноважене зі сторони держави відповідати за збір податків та виконання законодавства, напряму чи через локальні податкові органи стосовно фінансових рахунків, що відкривають платники податків США або будь-якими іншими утвореннями, в яких платник податку США має значну долю власності.

При виконанні вимог FATCAіноземні фінансові установи та їх клієнти будуть оподатковуватися в розмірі 30% від транзакцій певного виду, проведених в США, а також можливе припинення кореспондентських відносин з контрагентами.

Теплюк Виктория Григорьевна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!