Для забезпечення лічильниками газу споживачів Дніпропетровської області потрібно 250-300 мільйонів гривень

30 жовтня, 2014

До 2018 року кожен споживач газу повинен бути забезпечений засобом обліку газу. 100 % оснащення житлових приміщень газовими лічильниками є обов’язковою умовою інтеграції України в Європейське енергетичне співтовариство і передбаченeЗаконом «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Для завершення виконання держпрограми у Дніпропетровській області необхідно виділити 250-300 мільйонів гривень.

В області 165 тисяч побутових споживачів на сьогодні не мають лічильників газу. Щороку ПАТ «Дніпропетровськгаз» безкоштовно встановлює 15 тисяч лічильників. Тож, за такої динаміки для повного забезпечення житлових будинків лічильниками знадобиться ще 11 років. Водночас відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» ПАТ «Дніпропетровськгаз» уже з 1 січня 2018 року буде вимушене припинити газопостачання усім споживачам, котрі не мають лічильників.

«Рішення уряду про зменшення норм споживання газу для споживачів, які не мають приладів обліку, позбавило їх економічних стимулів для встановленнялічильників, адже з 1 жовтня цього року вони платитимуть у1,5-2 рази менше, — коментує заступник Голови Правління ПАТ «Дніпропетровськгаз» Володимир Глушок. – Зрозуміло, що споживачі без лічильників не будуть менше споживати палива, тому ми очікуємо, що вони у будь-який спосіб уникатимуть встановлення лічильників, навіть безкоштовних».

Для прискорення процесу встановлення лічильників для 165 тисяч споживачів потрібно 250-300 мільйонів гривень. Тобто, щоб виконати всі роботи до 1 січня 2018 року необхідно щорічно виділяти близько 100 мільйонів гривень на встановлення безкоштовних лічильників мешканцям Дніпропетровської області. Лише за таких умов Україна виконає вимоги, які вона взяла на себе як член Європейського енергетичного співтовариства.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!