За 9 місяців поточного року обсяг споживання природного газу у Дніпропетровській області впав на 11%

11 листопада, 2014

У Дніпропетровській області за 9 місяців 2014 року було спожито майже 1,5 мільярда кубометрів газу, що на 181,3 мільйона кубометрів або на 11% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Внаслідок зменшення споживання газу ПАТ «Дніпропетровськгаз» недоотримав 15% тарифної виручки.

Так, за 9 місяців 2014 року населення використало газу на 11,6 млн. куб. м або 2,2 % менше, ніж за аналогічний період минулого року, промислові підприємства – на 138,3 млн. куб. м (15%), підприємства ТКЕ – на 18,8 млн. куб. м (13%), бюджетні установи – на 2,6 млн. куб. м газу (10,4%).

У наслідок загального падіння обсягів споживання газу ПАТ «Дніпропетровськгаз» недоотримало за 9 місяців 2014 року 66 мільйонів гривень або 15 % доходів від транспортування та постачання природного газу, закладених у тарифи.

Негативно впливає на фінансове становище підприємства і ріст вартості основних матеріалів і обладнання, яке компанія закуповує для забезпечення поточної діяльності. Так, лише на пально-мастильні матеріали витрати ПАТ «Дніпропетровськгаз» за 9 місяців 2014 року зросли на 64,2% або на 5 мільйонів гривень.

Тарифи на транспортування газу безпосередньо залежать від його вартості. Однак цього року вартість газу зросла більш ніж на 50 % для всіх категорій споживачів, а вартість його транспортування практично не змінилися. Без підвищення тарифів на транспортування ПАТ "Дніпропетровськгаз" не зможе забезпечити весь комплекс робіт, щоб гарантувати безперебійне та безаварійне газопостачання, — коментує заступник Голови Правління Ганна Улько.  

Сьогодні держава в особі НКРЕКП зможе покращити ситуацію лише коригуванням тарифів транспортування та постачання природного газу у бік збільшення. В свою чергу ПАТ «Дніпропетровськгаз»надало до НКРЕКП проект розрахунку тарифів,  де їх розмір збільшено всього на 22%.

За останні три роки обсяг споживання природного газу у Дніпропетровській області впав на 18%. Так, у 2011 році використали 2,8 мільярдів кубометрів газу, а в 2013 році – 2,3 мільярди кубометрів газу. У 2014 році обсяг споживання, за попередніми підрахунками, зменшиться до 2 мільярдів кубометрів. 

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!