ПАТ «Дніпропетровськгаз» планує інвестувати у 2015 році 60 млн грн. у модернізацію газових мереж

19 листопада, 2014

ПАТ «Дніпропетровськгаз» оприлюднило на своєму офіційному сайті проекти інвестиційних програм на 2015 рікз метою отримання зауважень та пропозицій. Цей крок зроблено згідно з рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Загальний бюджет інвестпрограм 2015 року становитиме 60 мільйонів гривень.

Інвестпрограмою газорозподільного підприємства передбачено заміну, реконструкцію та кільцювання газопроводів, капітальний ремонт обладнання на газорозподільчих пунктах та шафових розподільчих пунктах, встановлення систем телеметрії. На модернізацію газотранспортної системи передбачено 80% коштів від загального бюджету програм.

Інвестпрограма газопостачального підприємства включає в себе впровадження систем дистанційного зняття показань лічильників, облаштування сервісних центрів для проведення повірки газових лічильників та інші заходи.

Основним джерелом фінансування усіх передбачених програмою заходів є як амортизаційні відрахування, так і прибуток компанії. Однак, на сьогодні фінансовий стан підприємства є надзвичайно важким. Унаслідок загального падіння обсягів споживання газу ПАТ «Дніпропетровськгаз» недоотримало за 9 місяців 2014 року 66 мільйонів гривень або 15 % доходів від транспортування та постачання природного газу, закладених у тарифи.

«У 2014 році 100-відсоткове виконання програми ускладнилось через недоотримання доходів від основної діяльності підприємства. Так, за 9 місяців 2014 року програму виконано лише на 16%», — коментує перший заступник Голови Правління – головний інженер Тетяна Бузовська.

Таким чином, якщо держава в особі НКРЕКП не підвищить тарифи на транспортування та постачання мінімум на 22 %, ПАТ «Дніпропетровськгаз» не зможе гарантувати 100-відсоткове виконання інвестпрограми. А це, в свою чергу, негативно вплине на безаварійне та безперебійне газопостачання.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!