ПАТ «Дніпропетровськгаз» проводить щорічний перерахунок оплати вартості природного газу

24 грудня, 2014

ПАТ «Дніпропетровськгаз» проводить перерахунок оплати вартості природного газу. Цього вимагає диференційована система оплати, яка діє в Україні вже сім років.Залежно від обсягу газу, спожитого населенням у 2014 році, буде визначена ціна кубометра газу на наступний рік. Для здійснення перерахунку у грудні — січні контролери ПАТ «Дніпропетровськгаз» зніматимуть контрольні показання лічильників газу у споживачів.

Перерахунок, в основному, стосується домоволодінь, де газ використовується на потреби опалення. Так як початок зими був відносно теплим це посприяло значній економії газу. Тому споживачам буде вигідно, щоб контролери зафіксували контрольні показання лічильника для подальшого переходу в іншу, можливо нижчу, категорію.

Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)встановлено 4 категорії споживання природного газу, відповідно до яких споживачі здійснюють розрахунок за використаний газ відповідно до показань лічильника, а у випадку його відсутності – за нормами споживання. У кожної категорії своя ціна за одиницю об`єму. Така диференціація цін дозволяє сплачувати менше тим людям, які мають невеликі помешкання, ощадливо користуються газом, утеплюють приміщення, використовуютьенергоефективне газове обладнання.

«Перерахунок оплати вартості природного газу є важливим не лише для компанії, а й для наших клієнтів, — пояснює начальник управління реалізації природного газу Тетяна Соболь. — Адже ціна на газ для споживача залежить від об’єму газу, який він використав у попередньому році.Чим більший річний обсяг споживання природного газу, тим більша ціна за газ».

ПАТ «Дніпропетровськгаз» радить своїм клієнтам уважно стежити за річним обсягом споживання газу. Адже, перехід з однієї категорії в іншу має двосторонній рух – одні споживачі переходять у вищу категорію, інші в нижчу. У разі переведення до нижчої цінової категорії різниця у вартості газу залишиться на особистому рахунку споживача. Вона буде врахована при здійсненні наступних нарахувань. Якщо ж перехід відбувся до вищої цінової категорії, то споживачу необхідно сплатити різницю вартості газу протягом трьох місяців з часу отримання квитанції.

«Щоб своєчасно зняти контрольні показання і провести коректні розрахунки, нашим клієнтам потрібно забезпечити допуск контролерів газового господарства до лічильників газу, — підкреслює начальник управління реалізації природного газу Тетяна Соболь. – Для зручності споживачів контролери ПАТ «Дніпропетровськгаз» будуть працювати як у будні, так і у вихідні дні за гнучким графіком».

Компанія сподівається на свідомість і відповідальність споживачів у питанні вчасності оплати за газ та проведення перерахунку. 

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!