Асоціація виробників мінеральних та питних вод України представила основні тренди ринку

18 лютого, 2015

Відбулась зустріч членів та експертів Асоціації виробників мінеральних та питних вод України, на якій представники ринку обговорили основні тренди галузі та питання, які постануть перед Асоціацією в 2015 році.

На зустрічі були представлені тренди на ринку води в Україні у 2014 році. Також обговорювалися питання контролю якості та зміни ринку в контексті відносин між контролюючими установами та виробником.

Основними тенденціями ринку були названі:

  1. Зменшення обсягів виробництва води
  2. Зростання долі негазованої води в загальній структурі виробництва
  3. Зростання сегменту малого літражу

Виконавчий директор Асоціації Оксана Бамбура зазначила: «Загалом 2014 рік охарактеризувався падінням виробництва на 5,9% порівняно з 2013. В першу чергу через економічну ситуацію в країні. На сьогодні також можна відмітити дві чіткі тенденції: зростання споживання негазованої води, що свідчить про поширення ідей здорового стилю життя. Інший тренд — зростання долі сегменту малого літражу. Тобто українці намагаються брати воду з собою, як для індивідуальних потреб, так і для відпочинку та занять спортом.»

Оксана Бамбура також розповіла, що у 2015 році Асоціація продовжить  розвиток європейських стандартів як виробництва, так і питтєвих звичок українців. «Ми будемо знайомити українців з культурою споживання питної води, проведемо ряд семінарів для виробників та контролюючих  установ», — зазначила вона.

У своїх висновках почесний президент Асоціації Стрикаленко Тетяна Василівна наголосила на тому, що на шляху розвитку ринку питних та мінеральних вод в Україні система управління якістю та харчовою безпекою води повинна бути заснована на принципах безперервного вдосконалення і розроблятися на основі єдиних стандартів.

***

Асоціація виробниківмінеральних та питнихводУкраїнизаснованав 2010році і почалаактивну роботуз 24 січня2012 року.МетоюАсоціаціїсталостворення надійноїплатформидля забезпечення динамічногорозвитку галузівиробництваприродної питноїводивУкраїні. ПочеснийпрезидентАсоціації- доктормедичнихнаук, професор, СтрикаленкоТетянаВасилівна.

АсоціаціяВиробників мінеральних та питних вод України є членом Європейської Федерації бутильованих вод (EFBW).

До складучленів Асоціації виробників мінеральних та питних вод України вже входять «Миргородський завод мінеральних вод» («Миргородська», «Миргородська Лагідна» та «Старий Миргород»), Моршинський завод мінеральних вод «Оскар» (ТМ «Моршинська»), Трускавецький завод мінеральних вод (ТМ «Трускавецька»), Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України, а також компанії «Індустріальні дистрибуційні системи», «ІДС Аква Сервіс», «Кока-Кола Україна Лімітед» (ТМ Bonaqua), ТОВ «Ерлан» (ТМ «Знаменівська», «Біола», «Два Океани» і «Каліпсо») і «Еконія» (ТМ «Малятко», «Аквуля» «Чистий ключ», «ЧайКава» і «TeenTeam», «Йодо»).

Детальну інформаціюпро Асоціацію виробників мінеральних та питних вод України, а також умови вступу можна знайти на офіційному сайті: www.bottledwater.org.ua

Noblet Media CIS, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!