Львівський музей пивоваріння у минулому році відвідало більше 30 000 гостей

12 березня, 2015

Перший та єдиний в Україні музей пивоваріння у Львові, що за 10-річчя свого існування став популярним туристичним осередком для справжніх поціновувачів пива, у минулому році прийняв більше 30 000 гостей.

Основну частину відвідувачів склали туристи із центральної частини України, однак на Різдвяні завітало і багато гостей зі сходу, зокрема із Запорізької та Дніпропетровської областей. Окрім українців, минулого року музей відвідали й іноземні делегації. Зокрема, представники Польщі та Туреччини, а також польсько-американська знімальна група, яка створювала фільм про західну Україну для відомих міжнародних телеканалів Discovery Channel та Travel Channel.

Нагадаємо, що вперше Музей пивоваріння відчинив свої двері для відвідувачів 14 жовтня 2005 року у день святкування 290-ї річниці найстарішої броварні в Україні — Львівської пивоварні.До його складу входять 5 виставкових залів та один дегустаційний, де відвідувачі можуть скуштувати кілька сортів легендарного «Львівського». В експозиції представлені макети й справжні знаряддя праці броварів минулого й сьогодення, давні пивні пляшки, старовинні пивні кухлі з різних країн Європи, бочки для перевезення пива, рецептурні книги кінця XIX ст., зразки реклами тощо. Експонати музею розташовуються відповідно до часу свого виникнення – від періоду шумерської та єгипетської культур до часів Другої світової війни.

Колекція для музею збиралася з різних джерел протягом року. Більша частина експонатів була передана Історичним та Етнографічно-художнім музеями. Дещо потрапило із археологічних розкопок на території Львівської броварні, щось було придбано в антикварних магазинах та на «блошиних ринках». Також проводилася акція по збору старовинних речей із домашніх архівів львів’ян. Загалом було зібрано близько 400 раритетів, серед яких є як копії, так і оригінали історичних артефактів. Музей пивоваріння займає близько 500 квадратних метрів напівпідвальних площ Львівської пивоварні.

Сьогодні Книга відгуків містить записи 35 мовами світу. Наразі музей пивоваріння проходить реставрацію та планується, що уже в другій половині 2015 року двері відвідувачам відкриють другий поверх, який буде наповнений новими історичними експонатами, а також третій – призначений для проведення спеціальних виставок.    

Детально ознайомитися з Львівським Музеєм пивоваріння, а також записатися на екскурсію, ви можете на офіційному сайті за посиланням http://www.lvivbeermuseum.com/.

Також запрошуємо вас приєднатися до сторінки музею у мережі Facebook https://www.facebook.com/MuzejPivovarinnia/timeline.

Андрій Отрощенко,  віце-президент з маркетингу: «Музей пивоваріння – це той унікальний інструмент, який допомагає надзвичайно доступно  та цікаво розповісти відвідувачам про багату історію та  особливості споживання пива, про досвід та традиції, що зберігаються та примножуються львівськими пивоварами уже протягом 300 років.  Ми раді, що маємо можливість культурно збагачувати гостей, заряджати їх енергією та позитивом».

Noblet Media CIS, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!