ПАТ «Дніпропетровськгаз» за три роки направило 181,4 млн. грн. на підтримання безаварійної роботи газових мереж області

27 березня, 2015

Інвестиції ПАТ «Дніпропетровськгаз» на розвиток системи газопостачання та підтримання її у робочому стані за останні три роки склали 181,4 млн. грн. Основними джерелами фінансування усіх заходів, спрямованих на безаварійне та безперебійне газопостачання є як амортизаційні відрахування, так і прибуток компанії.

Щорічно ПАТ «Дніпропетровськгаз» розробляє інвестпрограми, які у подальшому затверджується НКРЕКП. У якості пріоритетних проектів, визначених інвестпрограмах, стали заміна, реконструкція та кільцювання газопроводів на суму 6,7 млн. грн.; капітальний ремонт, реконструкція та заміна газорегуляторних пунктів та шафових регуляторів тиску на суму 15,2 млн. грн. Також, за три роки здійснили будівництво 22,17 км підвідних газопроводів на суму 11 млн. грн.

Інноваційні заходи компанії включають у себе впровадження систем дистанційного зняття показань лічильників, використання сучасних приладів діагностики і обстеження та застосування систем протиаварійного захисту газових мереж. Для дистанційного контролю стану газових мереж впроваджена система телеметрії на 182 газорегуляторних пунктах.

На сьогодні фінансовий стан підприємства є надзвичайно важким. Унаслідок загального падіння обсягів споживання газу ПАТ «Дніпропетровськгаз» недоотримало у 2014 році 65 млн. грн. або 15 % доходів від транспортування та постачання природного газу, закладених у тарифи. І, відповідно, фінансування інвестпрограм зменшилось.

«Для підтримання газотранспортної системи області у належному стані до івестпрограм ПАТ «Дніпропетровськгаз» варто внести зміни, встановити реальний план щодо джерел фінансування і скоригувати вартість заходів», — коментує перший заступник Голови Правління – головний інженер Тетяна Бузовська.

Через значний термін експлуатації газотранспортна система Дніпропетровської області потребує великих капіталовкладень для її реконструкції та модернізації. Обсяг інвестицій компанії, який затверджує НКРЕКП, покриває лише витрати на невідкладні ремонти та підтримання газових мереж у робочому стані. За минулорічними підрахунками щорічний обсяг інвестицій мав би дорівнювати не менше 147 млн. грн. Нині, при знеціненні гривні і необхідності купувати 75% комплектуючих та матеріалів імпортного виробництва, можна говорити про потребу у 255 млн. грн. щороку.

Довідка:

ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з транспортування та постачання природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг транспортування природного газу складає 2 мільярди кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. Клієнтами нашої компанії є 600 тисяч сімей Дніпропетровської області. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського» та ПАТ «Дніпроазот». ПАТ «Дніпропетровськгаз» — одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!