Бригада АДС Орджонікідзевської дільниці ПАТ «Дніпропетровськгаз» стала переможцем огляду-конкурсу 2015 року

22 квітня, 2015

15-16 квітня 2015 року відбувся фінальний етап огляду-конкурсу бригад аварійно-диспетчерських служб (АДС) Дніпропетровської та Запорізької областей на базі ПАТ «Дніпропетровськгаз». Змагання пройшли на навчально-тренувальному полігоні у м. Марганці Дніпропетровської області.

У заключному етапі конкурсу взяли участь найсильніші команди і лідери за результатами першого відбіркового туру. Від ПАТ «Дніпропетровськгаз» були бригади АДС Синельниківської, Магдалинівської, Орджонікідзевської дільниць та Дніпродзержинського управління. Також змагались за перше місце бригади АДС ПАТ «Дніпрогаз», ПАТ «Криворіжгаз» та ПАТ «Запоріжгаз».

Проведення такого конкурсу – це перевірка знань та практичних дій працівників АДС. Адже безпечне, безперебійне та безаварійне газопостачання споживачам – перша та головна задача будь-якої організації з газопостачання та газифікації. Працівники газових господарств повинні бути висококваліфіковані та мати всі необхідні навички та уміння для локалізації та ліквідації аварій, а також порятунку людей. Керівництво ПАТ «Дніпропетровськгаз» переконане, що проведення регулярних професійних змагань дозволить значно підвищити рівень підготовки бригад АДС.

Бригади АДС на першому етапі працювали в реальних умовах, усуваючи витоки газу у під’їздах багатоквартирних будинків, адже в критичних нештатних ситуаціях вони відповідають за життя та безпеку людей. А фінал конкурсу відбувся на тренувальному полігоні, де умови виконання робіт максимально наближені до справжніх.

Уміння та навички конкурсантів оцінювала спеціальна комісія під керівництвом першого заступника Голови Правління — головного інженера ПАТ «Дніпропетровськгаз» Тетяни Бузовської.

Бригади оцінювались за такими критеріями: оснащення автомобіля, теоретичні знання всіх членів бригад АДС, документація бригади, одягання протигазу і рятувальних засобів, дії аварійної бригади під час локалізації аварійної ситуації, технічний стан автомобіля, час локалізації аварійної ситуації. За цими напрямками підсумовувалися основні бали. А за оперативне усунення витоків газу команди отримували додаткові бали.

«Під час визначення переможців конкурсу, ми намагались, у першу чергу, оцінювати правильність та спритність виконання бригадами АДС практичних дій із визначення та ліквідації витоків газу на підземних газопроводах (сталевих та поліетиленових), надземному сталевому газопроводі, дії щодо гасіння пожежі в реальних умовах, а також навиків використання засобів індивідуального захисту та надання першої долікарняної допомоги при втраті свідомості в газовому колодязі одним із членів бригади АДС», – пояснює перший заступник Голови Правління – головний інженер Тетяна Бузовська.

Основним завданням для бригад АДС на 2-му етапі конкурсу стало обстеження території на загазованість та виявлення місць витоків газу після отримання диспетчером заявки про запах газу на вулиці від «умовного» абонента.

Проведення огляду-конкурсу вкотре дало можливість учасникам оцінити свою готовність до дій при аварійних ситуаціях, обмінятися практичним досвідом із застосування сучасного обладнання.

Варто зазначити, що свою професійну майстерність в огляді-конкурсі покажуть абсолютно всі бригади АДС ПАТ «Дніпропетровськгаз». Так, команди-переможці минулих років не мають права долучатися до участі у конкурсі.

Загальний результат конкурсу виглядає так:

1 місце – Орджонікідзевська дільниця Нікопольського управління,

2 місце – Синельниківська дільниця Павлоградського управління,

3 місце – ПАТ «Криворіжгаз»,

4 місце – Магдалинівська дільниця Новомосковського управління,

5 місце – Дніпродзержинське управління,

6 місце – ПАТ «Дніпрогаз»,

7 місце – ПАТ «Запоріжгаз».

А місця серед бригад АДС ПАТ «Дніпропетровськгаз» розподілились так:

1 місце – Орджонікідзевська дільниця Нікопольського управління,

2 місце – Синельниківська дільниця Павлоградського управління,

3 місце – Магдалинівська дільниця Новомосковського управління,

4 місце – Дніпродзержинське управління.

Бригади-переможці отримали матеріальне заохочення, призові кубки та почесні грамоти.

Вітаємо переможців огляд-конкурсу бригад АДС та бажаємо їм нових професійних перемог!

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!