Опалювальний сезон у Дніпропетровській області завершився з боргами населення у сумі 104,5 млн. грн.

23 квітня, 2015

Зарезультатами опалювального сезону 2014-2015 років заборгованість населення Дніпропетровщини за використаний газ сягнула 104,5 млн. грн. При цьому обсяги споживання газу порівняно з минулим сезоном зменшились на 105 млн. куб. м. Тож, навіть при тотальній економії мешканці області не в змозі оплачувати за блакитне паливо навіть за старими цінами.

Спрогнозовані ризики погіршення платежів і накопичення боргів, на жаль, справдились. У першу чергу це пов’язане з тим, що з 1 жовтня 2014 року Уряд увів у дію нові норми споживання газу. Такі зміни у законодавстві вдарили по кишені найменш захищеної категорії споживачів, а це громадяни, які користуються пільгами та субсидіями.

Нині держава знаходиться у досить складній соціально-економічній ситуації, тому підвищення ціни на газ для населення у 6 разів, яке відбулось 1 квітня цього року, ставить під загрозу спроможність споживачів оплачувати за газ. Досвід показав, що жорстка економія газу нашими клієнтами все одно призвела до зростання заборгованості.   

«По завершенню опалювального сезону маємо 15,8% економії газу. Схожа ситуація спостерігається по всіх областях, тому можна спрогнозувати, що потреба країни в імпортному газі зменшиться», — коментує Голова Правління ПАТ «Дніпропетровськгаз» Юрій Френкель.

Україна сумарно видобуває приблизно 19,5 млрд. куб. м газу в рік.На побутове споживання газу населенням йде 14 млрд. куб. м газу протягом року та ще 6,8 млрд. куб. м — додатково через теплокомуненерго. Усе разом це майже 21 млрд. куб. м газу. Тож необхідність у імпортному газі невелика. А вітчизняний газ, вартість якого становить лише 1590 грн. за 1000 куб. м (ціна, за якою ПАТ «Украгазвидобування» реалізує газ НАК «Нафтогаз України») може покрити левову частку газу, що споживається населенням. Тому вже зараз Уряд має можливість знизити ціну на газ для потреб населення.

Довідка: ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з транспортування та постачання природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг транспортування природного газу складає 2 мільярди кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. Клієнтами нашої компанії є 608 тисяч сімей Дніпропетровської обл. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського» та ПАТ «Дніпроазот». ПАТ «Дніпропетровськгаз» — одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!