ОТП Банк підбив підсумки першого кварталу 2015 року

24 квітня, 2015

Подальші негативні тенденції економічного спаду і загального соціально-політичного напруження спричинили подальше погіршення базових умов роботи банківських установ – погіршення якості кредитного портфеля, підвищення витрат на покриття ризиків і необхідність доформування резервів. В таких умовах АТ «ОТП Банк» з об'єктивних причин продовжив нести збитки. Негативний фінансовий результат першого кварталу 2015 року в банку склав 1,1 млрд грн. При цьому в значній мірі витрати банку припали на збільшення резервів на покриття ризиків валютного кредитного портфеля в умовах курсової нестабільності.

Водночас, у 1-му кварталі 2015 року ОТП Банк продовжував вести прибуткову операційну діяльність. Чистий процентний дохід АТ «ОТП Банк» у звітному періоді склав 741,6 млн грн, що на 131,7 млн грн більше результату роком раніше (609,9 млн грн) і на 231,4 млн грн більше за показник у четвертому кварталі 2014 року (510,2 млн грн). Чистий комісійний дохід ОТП Банку у звітному періоді склав 92,4 млн грн.

«На фоні наявних негативних тенденцій на ринку, ОТП Банк став прикладом того, як гарна репутація і стабільна робота відображається в результатах операційної діяльності банку. І хоча до стабілізації ситуації в Україні (військового конфлікту, валютного курсу, зняття обмежень тощо) говорити про вихід на прибуткову діяльність було б передчасно, ми розраховуємо на зменшення збитків в міру скорочення витрат і реалізації комплексної програми оптимізації процесів, що проводиться нині у банку», — зазначив Тамаш Хак-Ковач, Голова Правління АТ «ОТП Банк».

За загальним депозитним портфелем ОТП Банку в 1-му кварталі зафіксовано значний приріст на 2,6 млрд грн до 16,6 млрд грн. Зокрема, обсяг коштів юридичних осіб збільшився до 8,2 млрд грн (+ 1,9 млрд грн за квартал); за залишками на рахунках фізичних осіб зафіксований приріст на 700 млн грн до 8,4 млрд грн.

За результатами першого кварталу загальний кредитний портфель ОТП Банку збільшився на 2,8 млрд грн до 18,8 млрд грн, майже на 3 млрд грн перевищивши показник аналогічного періоду минулого року (15,9 млрд грн). Обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб за звітний квартал збільшився на 2,2 млрд грн і сягнув 11,8 млрд грн. Обсяг кредитів, виданих фізичним особам, склав 7 млрд грн, продемонструвавши приріст на 600 млн грн порівняно з попереднім кварталом.

Активи ОТП Банку за підсумками 1-го кварталу 2015 року склали 24,1 млрд грн.

Регулятивний капітал Банку на кінець 1-ого кварталу склав 2,6 млрд грн (за нормативної вимоги не менше 120 млн грн). Показник поточної ліквідності Банку склав 59,83%, значно перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

Volodchenko Yulia
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!