Відтік кадрів ПАТ «Дніпропетровськгаз» призведе до дестабілізації газової системи

12 травня, 2015

З 2011 року НКРЕКП ігнорує пропозиції газорозподільних компаній враховувати інфляцію під час формування фонду оплати праці. Через це впродовж останніх чотирьох років заробітна плата працівників ПАТ «Дніпропетровськгаз» залишається незмінно низькою. Зараз середньомісячна заробітна плата працівників компанії майже на 20% менша від середньої заробітної плати по Дніпропетровській області.

Частка фонду оплати праці, закладеного у тарифах на постачання і транспортування природного газу для ПАТ «Дніпропетровськгаз» з 2013 року до цього часу зменшилась на 12% та 7% відповідно. До того ж самі тарифи значно занижені.

В тарифах, які діють з 1 квітня 2015 року, НКРЕКП знов не передбачила збільшення оплати праці.

В цей же час, доки зарплата працівників компанії практично «заморожена» держрегулятором, інфляція досягла 36,6% (дані Держстата за І квартал цього року). Це означає суттєве падіння реальної заробітної плати, адже з кожним місяцем працівники можуть придбавати меншу кількість товарів і послуг.

«Середньомісячна заробітна плата в компанії становить 3500 гривень, що на 40% менше від середньої заробітної плати по галузі. Через низький рівень оплати висококваліфіковані спеціалісти уходять з підприємства на більш високооплачувану роботу», — сказав Голова об’єднаної профспілкової організації ПАТ «Дніпропетровськгаз» Юрій Позняков.

Відтік кваліфікованих кадрів призведе до проблем з утриманням газопроводів у належному стані, виконанням програм з їх модернізації, а найголовніше, із забезпечення безперебійного та безаварійного постачання газу нашим споживачам.

Довідка: ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з транспортування та постачання природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг транспортування природного газу складає 2 мільярди кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%. Клієнтами нашої компанії є 608 тисяч сімей Дніпропетровської обл. Серед 4 тисяч промислових і комунально-побутових підприємств, яким ми постачаємо газ, є такі підприємства, як ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Е. Дзержинського» та ПАТ «Дніпроазот». ПАТ «Дніпропетровськгаз» — одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!