До аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Дніпропетровськгаз» з початку року вже надійшло 47 тисяч заявок про витік газу

22 травня, 2015

Станом на 1 травня 2015 року аварійно-диспетчерська служба ПАТ «Дніпропетровськгаз» прийняла від населення 47 тисяч заявок про витік газу.Статистика свідчить, що основними причинами аварій є самовільне встановлення газових приладів та недотримання вимог безпеки під час експлуатації газових приладів.

Під час ліквідації аварійних ситуацій бригади АДС оперативно визначають умови, що склалися внаслідок аварії та вживають термінових заходів для її ліквідації.

«Для того, щоб наші спеціалісти завжди відповідали вимогам своєї професії, ПАТ «Дніпропетровськгаз» щорічно проводить огляд-конкурс на кращу бригаду АДС, –розповідає Перший заступник Голови Правління – головний інженер Тетяна Бузовська. – Бригади у реальних умовах удосконалюють свою майстерність, адже в критичних нештатних ситуаціях вони відповідають за життя та безпеку людей».

Якість роботи спеціалістів АДС залежить також і від оснащення. Так, минулого року був повністю оновлений автопарк аварійно-диспетчерської служби компанії. Нові авто укомплектовані радіозв’язком, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними технічними засобами. Важливо зазначити, що кожна машина, яка виїжджає на ліквідацію аварійних ситуацій, обладнана системою GPS-навігації. Така система спостереження за автомобілем у режимі он-лайн дозволяє диспетчеру визначити місцезнаходження автомобіля, спрямувати автомобіль на аварійний виклик або на допомогу в ліквідації такої ситуації.

«Головна мета нашої компанії – безаварійне газопостачання та швидке реагування на виклики, що надходять до АДС. Тому автомобілі та їх оснащення відіграють важливу роль у цьому. Вони мають високу прохідність та ряд вагомих переваг, що дають можливість у найкоротші терміни прибути за викликом та попередити виникнення аварійної ситуації», — зазначила Тетяна Бузовська.

Однак недопущення виникнення аварійних ситуацій, у більшості випадків, залежить від людського фактору. Адже суворе дотримання правил безпеки використання газу у побуті допоможе попередити трагічні випадки. З початком літньої пори необхідно бути особливо обережними під час користування газом у побуті. Коли температура повітря зростає вище + 30˚С, характерним явищем стає відсутність тяги або наявність зворотної тяги в димових та вентиляційних каналах житлових будинків. У результаті продукти згорання природного газу не викидаються через димохід, а надходять у приміщення, де встановлений газовий прилад. 

Для нормальної роботи газових приладів необхідно забезпечити вільний доступ свіжого повітря в приміщення. Для цього важливо мати:

— вікно з кватиркою (у разі відсутності традиційних кватирок, необхідним є влаштування віконних провітрювачів);

— витяжний вентиляційний канал, який знаходиться у верхній частині кімнати;

— решітку або підріз у нижній частині дверей.

За даними Держгірпромнагляду в Україні на початок березня 2015 року під час використанні газу в побуті сталося 24 нещасні випадки, під час яких постраждало 46 осіб, з яких смертельно 23 людини. Лише по Дніпропетровській області сталося 2 нещасних випадки, під час яких загинуло 4 особи.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!