Жителі Дніпропетровської області відмовляються від встановлення лічильників

27 липня, 2015

Після зниження Урядом норм споживання газу у травні 2015 року, мешканці Дніпропетровської області почали відмовлятись від встановлення лічильників газу. Так, ПАТ «Дніпропетровськгаз» на 1 липня цього року прийняло майже 2 тисячі заяв на встановлення приладів обліку газу за власний рахунок. При цьому компанія отримала вже 170 офіційних відмов від встановлення лічильника.

Затверджені Кабміном нові норми замість того, щоб стимулювати споживачів блакитного палива встановлювати лічильники газу, навпаки, зменшили попит на цю послугу. Так, після зниження норм споживання газу вже 170 потенційних клієнтів ПАТ «Дніпропетровськгаз» написали офіційну відмову від встановлення газового лічильника.

Такій динаміці є логічне пояснення. Якщо раніше норматив споживання газу при використанні тільки газової плити при наявності централізованого гарячого водопостачання складав 6 куб. м газу, то нині — 3 куб. м газу на місяць на одну людину. Для домогосподарств з плитою у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання норматив був знижений з 9 до 4,5 куб. м, а з плитою та водонагрівачем — з 18 до 9 куб. м газу на місяць на одну людину.

«Однак ці цифри не демонструють реальну статистику, адже багато відмов надходить усно. Є випадки коли споживачі просто не допускають наших працівників до своїх помешкань для встановлення лічильників», — коментує в. о. заступника Голови Правління з комерційної діяльності та обслуговування клієнтів Євген Тихонов.

Варто пам’ятати, якщо споживач відмовляється від установки приладів обліку газу за кошти компанії, він повинен встановити прилад обліку власним коштом.В іншому випадку, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.1999 р. №2246 «Про затвердження Правил надання населенню послуг з газопостачання», його доведеться відключити від системи газопостачання.

На жаль, факти говорять самі за себе: нові норми, які зменшені у 3-4 рази від економічно обґрунтованих Постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.1996 року № 619, не стимулюють споживачів встановлювати прилади обліку газу. Вони призвели до того, що ті, у кого в квартирах вже встановлені газові лічильники, навіть при економії газу, платять за нього в 2-3 рази більше, ніж ті, у кого лічильників немає.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!