Українська митниця та Асоціація платників податків України оголосили про початок пілотного проекту співпраці

10 серпня, 2015

Про це сьогодні на прес-конференції повідомили заступник голови Державної фіскальної служби України, керівник української митниці Костянтин Лікарчук та Перший віце-президент Асоціації платників податків України Юрій Атаманюк.
Днями вийшла постанова Кабінету міністрів, згідно з якою перерозподілено повноваження керівництва ДФС. Лікарчук пояснив, що цим документом скасовується один з пунктів положення про Державну фіскальну службу, згідно з яким повноваження заступників голови ДФС розподіляються за двома основними напрямами – податковою міліцією та митним. На переконання Лікарчука, тепер ці повноваження не визначені і фактично усі рішення – зокрема кадрові — на даний момент можуть ухвалюватися виключно на рівні голови ДФС. «Таким чином, — зазначив К.Ліка
рчук, — митні органи опинилися у правовій невизначеності і нині змушені лише спостерігати, як ситуація розвиватиметься далі».
У свою чергу, Перший віце-президент Асоціації платників податків України Юрій Атаманюк зазначив, що українській митниці слід повернути притаманні їй функції. На його переконання, Митна служба не повинна бути суто фіскальним органом. Вона має захищати вітчизняного товаровиробника, економічну безпеку держави, а не породжувати економічні кримінальні схеми. Атаманюк також повідомив про спільне з митними органами рішення створити комісію, яка на експертному рівні боротиметься із правопорушеннями і зловживаннями на митниці. До складу к
омісії увійде і заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук. Головна її мета – допомогти громадянам та бізнесу швидко вирішувати питання, пов‘язані з митною справою та вирішувати спірні питання, які виникають під час митних процедур, не переводячи їх у юридичну тяганину.
ДФС та АППУ будуть узгоджувати кандидатури на заміщення керівних посад в митних органах ДФС України та спільно приймати участь в робочих групах і комісіях з питань організації митного контролю та оформлення, адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання, протидії митним правопорушенням та удосконалення і спрощення митних процедур.
Асоціація та її Територіальні відділення збиратимуть інформацію щодо неякісного виконання функцій митними органами ДФС України та забезпечуватимуть комунікативний зв’язок платників податків з митними органами Державної фіскальної служби України. 
Задля удосконалення митного законодавства органи ДФС України надаватимуть Асоціації для аналізу і пропозицій проекти нормативно-правових актів, що мають регуляторний характер, та забезпечать представництво членів Асоціації у консультативно-дорадчих органах і робочих групах при ДФС України. Проекти нормативно-правових актів, державних програм соціально-економічного розвитку та інші напрацювання, що мають важливе суспільне значення, будуть предметом публічного громадського обговорення.
Якщо пілотний проект буде успішним, АППУ та ДФС підпишуть довготривалий Меморандум, яким буде врегульована їхня співпраця.
Користуючись нагодою, Юрій Атаманюк також запросив Костянтина Лікарчука на Благодійний вечір «Ти тільки живи!» на допомогу пораненим бійцям АТО, що відбудеться 20 червня у Національному музеї Т.Шевченка.

Мирошник Юлия Владимировна
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!