АВМПВУ підвела підсумки роботи міжнародної науково-практичної конференції з водопідготовки

3 грудня, 2015

18-19 листопада за сприяння та при підтримці Асоціації виробників мінеральних та питних вод України та Національного університету харчових технологій відбулась міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки».

Конференція відбулась на високому рівні та зібрала понад 100 визнаних науковців з України, Польщі, Білорусі, Франції та представників провідних виробників мінеральних та питних вод України, які мали можливість прослухати пленарні та усні доповіді, а також відвідати роботу конференції  в секціях.

Предметом наукових дискусій та доповідей стали питання: контролю якості та безпечності води, новітніх технологій підготовки питної та технічної води, еколого-економічих аспектів раціонального водокористування та обговорення актуальних питань виробників мінеральних та питних вод України та ринку доставки бутильованої води.

Одною з найбільш цікавих та очікуваних доповідей став виступ на пленарному засіданні Стрикаленко Тетяни Василівни, почесного президента Асоціації виробників мінеральних та питних вод України на тему: «Управління якістю питної води: актуальні питання та пошук відповідей». Доповідь викликала схвальну оцінку учасників та великий інтерес студентів зі спеціальності «Технологія питної води та водопідготовки харчових виробництв», для яких це буде перший випуск курсу в стінах Національного університету харчових технологій.

Ключовою подією конференції стало відкриття роботи секції — «Фасовані води та напої: актуальні питання технології та якості». Секція зібрала провідних експертів галузі та понад 60 представників виробників мінеральних та питних вод України.

Крім наукових доповідей учасники обговорили перспективи гармонізації регуляторних актів в галузі виробництва мінеральних та питних вод України з Європейським законодавством, та прийняли участь у обговоренні актуальних питань галузі, нормативних документів та змін в законодавстві харчових продуктів.

Одною із головних тем стала доповідь Оксани Бамбури, виконавчого директора Асоціації виробників питних і мінеральних вод України, щодо виробництва дитячої води в Україні. У своїй промові Оксана Бамбура навела факти яким чином регламентується виробництво дитячої води в країнах ЄС та що заважає українським виробникам розвивати такий напрямок, як виготовлення  води для дітей з перших днів життя. Малюкам потрібна не відмінна, а така сама  за фізико-хімічними показниками вода в що її споживають дорослі, тільки умови її виробництва та контроль за параметрами безпечності повинен бути на порядок вищий. Виробники бачать його в неупередженому та постійному контролі продукції починаючи з джерела до полиць магазинів та обов’язкове функціонування системи управляння безпечністю харчових продуктів. Адже виробництво води для дітей повинно мати обов’язків високий ступінь технологічного  контролю  з боку власної випробувальної лабораторії.

В рамках роботи секції Асоціація «Бутильовані води України» представила  основні тенденції ринку доставки води та останні дослідження полікарбонату та основні висновки європейських організацій з якості та безпеки продукції.

Головним підсумком конференції стало прийняття рішення щодо підготовки проекту методичних настанов щодо виробництва мінеральних та питних вод України, як це передбачено ЗУ «Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів.

Методичні настанови стимулюватимуть розвиток підприємств галузі в напрямку всебічної допомоги вітчизняним виробникам та постачальникам питної та мінеральної води і підтримці стандартів найвищої якості в рамках всієї галузі. 

Noblet Media CIS, ООО
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!