Джазові імпровізації в Києві за підтримки ОТП Банку

14 березня, 2016

18-19 березня 2016 року, за підтримки Міністерства культури України, Департаменту культури Київської міської державної адміністрації, та за підтримки Посольства Угорщини в Україні, а також ОТП Банку, в Київському Національному академічному театрі оперети відбудеться міжнародний джазовий фестиваль «Єдність».

Фестиваль заснований у 2002 році з метою популяризації українського джазу. З тих пір традиційно, на межі другої і третьої декад березня в Києві можна почути мейнстрім, нью-ейдж, латино, боса-нову, етно-джаз, фрі-джаз, смузі-джаз і ще безліч різноманітних стилів, об'єднаних єдиною назвою «Джаз».

За 14 років на сцені щорічного фестивалю виступили 670 музикантів з 27 країн світу. Крім України, географія учасників включає такі країни як Росія, Німеччина, Литва, Ізраїль, США, Білорусь, Румунія, Фінляндія, Чехія, Австрія, Польща, Бразилія, Норвегія, Вірменія, Голландія, Словенія, В'єтнам, Монголія, Камерун, Швейцарія, Франція, Японія і Азербайджан.

Цього року організатори фестивалю — Музичне агентство «Театр Джазу» — розширили географію учасників. Так, в програмі цьогорічного фестивалю — швейцарський дует Albireo, Anna Gadt Quartet (Польща, Словаччина, Україна), Dainius Pulauskas Group з Литви, етно-джаз гурт Trigon (Молдова), а також колектив Miki Birta & Friends (Угорщина). Протягом двох днів фестивалю на його сцені виступатимуть такі українські виконавці як Bedrychuk's Band, Jazz in Kiev Band, ManSound, а в якості спеціальних гостей фестивалю запрошені піаніст-віртуоз Володимир Соляник і юна українська співачка Марія Видренко.

Даний мистецький захід є вже не першим проектом, реалізованим спільними зусиллями та за підтримки Посольства Угорщини в Україні і ОТП Банку. Серед інших спільних заходів — фестиваль «Сучасне кіно Угорщини», Міжнародний фестиваль кіно для дітей та юнацтва «Крила», виставки провідних угорських художників (наприклад, унікальна експозиція Віктора Вазарелі), а також безліч музичних творчих вечорів, присвячених всесвітньо відомим угорським композиторам і музикантам Імре Кальману, Ференцу Лісту, Ференцу Легару.

Volodchenko Yulia
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!