Надійність та стійкість Укрексімбанку підтверджено рейтингами провідних ЗМІ

7 червня, 2016

Державний експортно-імпортний банк України має високі показники стресостійкості, лояльності вкладників та підтримку держави

Укрексімбанк, 100% статутного капіталу якого належать державі, вкотре підтвердив високий рівень надійності та стійкості, посівши провідні позиції у рейтингах авторитетного видання «Форіншурер» та фінансового порталу «Мінфін».

У Рейтингу найнадійніших банків України у 2016 році, опублікованому виданням «Форіншурер», Укрексімбанк визнано одним із найнадійніших для корпоративних та приватних клієнтів. Крім того, в рамках дослідження банк посів другу позицію у списку лідерів довіри операторів страхового ринку, увійшов до ТОП-3 найбільших банків за обсягом депозитів і кредитів юридичних осіб, а також депозитів фізичних осіб.

При складанні Рейтингу найнадійніших банків України у 2016 році аналітики видання враховували, зокрема, рівень підтримки банків акціонерами та державою, а також фактор власника з точки зору поповнення капіталу і ліквідних ресурсів, що є основою стійкості в стресових умовах. «Жоден банк, який належить державі або міжнародним фінансовим холдингам, не був визнаний неплатоспроможним», – наголошується у дослідженні.

За даними Рейтингу стійкості банків за підсумками І кварталу 2016 року, підготовленого порталом «Мінфін», Укрексімбанк також увійшов до ТОП-3 найстійкіших фінустанов. Експерти оцінювали показники діяльності банків, що характеризують їхню стресостійкість та лояльність вкладників, зокрема якість активів, ліквідність, можливість зовнішньої підтримки, приріст вкладів, платіжну репутацію тощо.

Обидва рейтинги складені на основі офіційної статистики Національного банку України та даних із відкритих джерел інформації.

M.Geras
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!