За крадіжку газу мешканець приватного котеджу на Дніпропетровщині заплатить штраф у понад 425 тис. грн.

24 квітня, 2017

Фахівці ПАТ «Дніпропетровськгаз» виявили незаконне споживання природного газу в приватному котеджі селища Червоногригорівка Дніпропетровської області. Факт порушення був встановлений під час проведення експертизи лічильника, яка проводилась спільно з представниками державного підприємства «Дніпростандартметрологія». За її результатами фахівці виявили втручання в роботу приладу для зменшення його показань з допомогою магніту. Своїми діями порушники завдали державі збитки на понад 425 тис. грн.

Родина з трьох осіб, яка проживає в селищі Червоногригорівка Дніпропетровської області в приватному котеджі площею у 100 квадратних метрів на вул. Гагаріна, незаконно використовувала блакитне паливо. Втрутившись у роботу лічильника з метою зменшення його показань, споживачі не лише обігрівали газом домоволодіння, а й підтримували температуру в теплицях площею 570 квадратних метрів. 

Порушення з боку господарів будинку виявили у лютому 2017 року, коли фахівці ПАТ «Дніпропетровськгаз» спільно з представниками державного підприємства «Дніпростандартметрологія» провели експертизу лічильника. Вони встановили, що за допомогою спеціального магніту крадії призупиняли роботу лічильного механізму приладу і таким чином зменшували його показання.

Загальна сума збитків, завданих державі у результаті розкрадання блакитного палива, розрахована за період з 15 лютого 2016 року по 31 січня 2017 року, і становить 425 тис. грн. Це в кілька разів перевищує суму, яку вони могли б заплатити, якби використовували газ легально. Розрахунок суми збитків проводився згідно з Кодексом газорозподільної системи, де врахували кількість прописаних у приміщенні людей, кількість підключених газових приладів, розмір опалювальної площі, дату останнього контрольного зняття показань лічильника співробітником ПАТ «Дніпропетровськгаз». На сьогодні, нарахована сума штрафних санкцій споживачами приватного будинку ще не оплачена, у зв’язку з цим постачання природного газу їм припинено.

«Уповільнення роботи лічильника є одним з найпоширеніших способів крадіжки газу. Сьогодні про те, як відмотати, скрутити чи зупинити лічильник можна знайти безліч інформації разом з контактами так званих «фахівців». Однак, хочемо застерегти споживачів, щоб не довіряли такій сумнівній рекламі та не намагалися вплинути на роботу приладу обліку газу. Адже лічильник сконструйований таким чином, що при будь-яких втручаннях на ньому залишаються сліди, що легко виявляється під час проведення експертизи», — говорить комерційний директор ПАТ «Дніпропетровськгаз» Віталій Косенко.

Тільки з початку 2017 року фахівцями компанії вже було виявлено понад 100 втручань у роботу приладів обліку. В результаті порушникам довелося заплатити в рази більшу суму за відшкодування збитків, аніж ту, що вони намагались «зекономити». Окрім того, застерігають фахівці, такі втручання в прилади не лише завдають шкоду державі, але і можуть мати небезпечні наслідки для самих споживачів та оточуючих, адже є прямим порушенням правил безпеки газопостачання.

ПАО "Днепропетровскгаз"
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!