Е-документообмін як бізнес-інструмент розвитку

17 липня, 2018

Документообіг можна автоматизувати та значною мірою прискорити, забезпечивши своїм фахівцям зручність роботи, швидкість, компанії в цілому – економію часу та фінансів.

В умовах високих темпів стало природнім використання програм та технологічних можливостей у найважливішому секторі роботи будь-якого бізнесу – бухгалтерії.

Незалежно від розмірів бізнесу та обраної системи оподаткування в кожного є необхідність в укладанні договорів, виставленні рахунків, в обміні первинними бухгалтерськими документами та багато іншого, і, в будь-якому разі, необхідність подавати звітність до контролюючих органів. Для того щоб перевести цю роботу в електронний формат, сьогодні існує безліч IT-рішень із електронного обміну документами, які стали незамінними бізнес-інструментами сучасного підприємця.

Можливості е-документообігу зручніше за все розглянути на прикладі флагманського продукту LinkosGroupпрограми для бухгалтерів M.E.Doc, яким за приблизною оцінкою, користується 80% комерційних та бюджетних підприємств.

Завдяки M.E.Doc, звітність та обмін документами в електронній формі з контрагентами реалізовано в одній програмі. Обмін документами з державою реалізовано в рішенні M.E.Doc.Держава, яке дозволяє подавати будь-яку е-звітність за завжди актуальними формами до контролюючих органів та своєчасно реєструвати податкові накладні, та розрахунки коригування до них в ЄРПН. Здати звітність з першого разу, без помилок, дозволяють вбудовані в програму функції автозаповнення та перевірки бланків.

В цій же програмі, без необхідності додаткових встановлень, реалізовано всі функції для обміну документами з контрагентами (обмін актами, договорами, рахунками, податковими накладними та ін.) і їх кількість необмежена. Всі документи підписуються ЕЦП і є юридично значущими. А для підтримки малого бізнесу, в M.E.Docє можливість надсилати до 50 е-документів на місяць безкоштовно, без придбання програми, і це не акція — M.E.Docдоступний для обміну документами у малий кількості на постійній основі.

Бухгалтерська програма M.E.Doc– це десктопне рішення для роботи на операційній системі Windows. Але, розуміючи, що багато приватних підприємців та бухгалтерів бажають зберегти свободу пересування, не полишаючи роботи, розробником пропонується й онлайн сервіс для обміну е-документами та звітування – СОТА.

Веб-сервіс – це доступність документообміну з будь-якого місця країни, чи навіть світу, та легкість використання електронного документообігу. Тут вже можливе використання будь-якої операційної системи та браузера – важливо мати доступ до інтернету і звичайно ж електронний цифровий підпис (ЕЦП).

Тобто у бізнеса в наявності є всі можливості переходу на е-документообіг за своїм вподобанням: у webчи на стаціонарне використання на комп’ютерах. І це не стане додатковим навантаженням для бухгалтера – всі можливості е-документообміну можна інтегрувати в облікову систему (SAP, ISpro, ін.), з якою фахівець працює щодня і вже звик до певного інтерфейсу.

Інтеграційне рішення дозволяє легко обмінюватись первинними документами, регламентованою звітністю та розрахунками безпосередньо з вашої облікової системи до M.E.Doc.

Для тих, хто ще користується 1С існує окрема можливість перевіряти та підписувати відправляти та приймати, погоджувати або відхиляти е-документи всього за кілька секунд – рішення FlyDoc.Це додаткові можливості для 1С, які для користувача виглядають однією простою кнопкою, а дозволяють обмінюватися всіма первинними документами у форматах .xml, .pdfта вкладеними файлами, реєструвати ПН/РКПНв єдиному реєстрі, обмінюватися е-документами з контрагентами без встановлення додаткового програмного забезпечення.

Переваги електронного документообміну оцінило вже близько 200 тис. контрагентів. Серед них і великі компанії, які працюють по всій Україні, наприклад, мережа АЗС «ОККО», і безліч підприємців чи бухгалтерів, які ведуть по декілька ФЛП.

Переконайтеся у швидкості і зручності співпраці з контрагентами завдяки е-документообміну конкретно на своєму бізнесі. Більшість контрагентів вже там!

Сапалева Оксана
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!