Михайло Меркулов: Інвестиції в Україну треба розглядати як інвестиції в стартап

12 грудня, 2018

3 грудня в Лондоні відбулося Друге Щорічне Українське Інвестиційне Роудшоу. Подія проходила за підтримки Національної інвестиційної ради України та Посольства України у Великій Британії. Ukrainian Investment Roadshow — це інвестиційна платформа, на якій міжнародні фінансові інститути працюють з українським урядом і бізнес-спільнотою. CEO Arricano Михайло Меркулов — один зі спікерів — наголошує на важливості даної події для поліпшенні та розвитку інвестиційного клімату країни. «Україна має дуже привабливі інвестиційні можливості, але вони нерівномірно розподілені на українському корпоративному ландшафті», — вважає Михайло Меркулов.
    Керівники українських компаній, що залучають фінансування, розповіли про плани по залученню капіталу для стратегічного розвитку; міжнародні експерти, консультанти та фінансисти поділилися своїм досвідом і знаннями; міжнародні інвестори розповіли, які можливості існують в українських емітентів. У Лондоні лідери провідних українських компаній зустрілися з потенційними стратегічними інвесторами — керуючими фондами нових ринків, інвестиційними банкірами і консультантами, а також з широким колом зацікавлених сторін з фінансового співтовариства столиці Великобританії.
Програма Другого Українського Інвестиційного роудшоу складалася з 4 сесій, на яких обговорювалися макроекономічні перспективи України на 2019 рік і подальший період, оцінка інфраструктури ринків капіталу і ключових інструментів залучення капіталу, доступних українським емітентам; були презентовані тематичні дослідження стратегій залучення фінансування найбільш відомими компаніями державного та приватного секторів, а також за круглим столом відбулася дискусія між групою консультантів інвесторів на ринках з перехідною економікою та провідними компаніями.
Серед, тих хто виступав на роудшоу — спікери від уряду, бізнесу, фінансових та інвестиційних інституцій, а саме: Наталія Галібаренко, Посол України у Великій Британії; Маттео Патроне і Артем Шевальов, ЄБРР; Адомас Аудіцкас, Радник Прем'єр-міністра України; Юлія Ковалів, Глава Офісу Національної інвестиційної ради України; Міністерство фінансів України; представники фінансових, аналітичних організацій та керівники бізнесу, у тому числі Київстар, UVCA, Укрзалізниця, ПриватБанк, Метінвест Холдинг, Arricano Real Estate, Укртрансгаз, Horizon Capital, UFuture Investment Group, White & Case, Trident Acquisitions, Amundi Asset Management, Allianz Global Investors, DLA Piper, Evris Law Firm, Black Iron Exploration & Development, Morgan Stanley, Ferrexpo, Ukrinnovate, Clearstream, Evris Law Firm, Міжнародна фінансова корпорація, BlueBay Asset Management.
CEO Arricano переконаний, що «при оцінці інвестпривабливості сьогодні необхідно дивитися не тільки на аудійовану звітність і менеджмент, а й на стандарти корпоративного управління. Вирішальне значення для реалізації планів має те, наскільки корпоративне середовище дозволяє реалізувати таланти менеджменту і яка у менеджменту мотивація».
    Михайло Меркулов зазначає: «Інвестиції в Україну треба розглядати як інвестиції в стартап — high risk — high return — і робити due diligence не як корпоративного бізнесу, а як стартапа і інвестувати тоді, коли є довіра до команди, будь то корпорація або держава».
 

Сопрано Сопрано
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!