У ТОП-20 найуспішніших бізнес-леді України увійшла заступник голови правління МХП Капелюшна

8 січня, 2019
 До переліку одного з найбільш авторитетних суспільно-політичних видань "Деловая столица" увійшли засновниці, власниці і керівниці українських компаній, які зуміли домогтися видатних результатів у своїй справі.

"При відборі кандидаток головними критеріями були саме результати (особливо за останній рік), досягнуті компаніями під їх керівництвом, включаючи організаційні рішення, технологічні інновації, інвестиційні досягнення і фінансові успіхи", — розповіли автори переліку двадцяти найуспішніших жінок в українському бізнесі.

Вікторія Капелюшна, найбільш відома успішними залученнями фінансування на світовому фінансовому ринку, працює в МХП з дня заснування компанії в 1998 році, а вже в 2006-му вона обрана до ради директорів МХП.

З її ім'ям пов'язані новаторські для українського агробізнесу підходи в залученні зовнішнього фінансування. Адже саме МХП став першопрохідцем серед компаній, що представляють український агробізнес, коли розмістив акції під час першого аграрного IPO на Лондонській фондовій біржі в 2008 році. Перед цим — у 2006 році під керівництвом Капелюшної холдинг МХП першим з українських агрокомпаній розмістив євробонди, а в 2018 році повторив цей успіх, коли залучив під час випуску нових євробондів понад півмільярда доларів, що свідчить про високий рівень довіри міжнародних інвесторів до МХП.

"Використання всіляких інноваційних інструментів — це запорука фінансової успішності, — поділилася Вікторія Капелюшна. — Для мене стимул руху вперед — це робочий драйв і бажання бути першими. І це відповідає гаслу компанії: не стояти на місці, а бігти вперед! І коли вся команда рухається в єдиному ритмі, впроваджує інновації у виробництві і у фінансовій системі, тоді можна досягти високих результатів".

Фінансовий директор МХП з 2003 року першою з українських агрокомпаній налагодила стратегічне співробітництво з найбільшими міжнародними кредиторами — Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), що входить до групи Світового банку, а також Європейського інвестиційного банку (EIB).

"Це свідчить як про високу довіру до холдингу, так і про високу ділову репутацію Вікторії Капелюшної, — зазначають автори переліку двадцяти найбільш успішних керівниць українського бізнесу. — Зокрема, в критичному для України 2014 р коли українським компаніям було дуже складно залучити кредитне фінансування, МХП зміг підписати кредитні угоди спочатку з IFC, а потім і з EIB, що дозволило агрохолдингу втілити свої плани модернізації і розширення виробництва".

+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!