Громаді Кам’янця-Подільського повертають «Тепловоденергію»

26 січня, 2010
Міська рада 100-тисячного Кам’янця-Подільського впродовж більше року виборювала в судах різної інстанції право громади контролювали стратегічно важливе підприємство «Тепловоденергія», що надає послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення. У 2004 році цілісний майновий комплекс було незаконно передано в оренду закритому акціонерному товариству терміном на 10 років. Зношеність мереж та обладнання, які не модернізувалися, та непомірно високі тарифи на послуги змусили міського голову Анатолія Нестерука (обраний на посаду 1 червня 2008 року) звернутися до суду, щоб достроково розірвати договір оренди.
Дійшовши аж до Верховного суду, кам’янецька громада таки домоглася, щоб їй повернули майно. Виконавче впровадження розпочалося 17 січня, тобто до 22 січня орендарі мали добровільно повернути комплекс, але, зважаючи на значні обсяги, досягнуто домовленості про продовження цього терміну до 1 лютого. З цього часу комунальні послуги місту надаватиме КП «Міськтепловодеенергія», яке було створено одразу ж після початку судової тяганини. Сюди ж на роботу прийматимуть і всіх тих, хто досі працював у закритому акціонерному товаристві.
Для «Міськтепловоденергії» в економічному плані є більше переваг, ніж для її попередника. Адже для розвитку мереж, що знаходяться у власності громади, отримано кредит світового банку під мінімальні відсотки, є можливість співпрацювати в цьому напрямку з Євросоюзом та претендувати на допомогу з державного бюджету, що передбачені постановою Уряду. Приватники всіх цих привілеїв позбавленні. Залишалося сподіватися лише на їхні інвестиції, проте за 5 років оренди їх так і не надійшло.
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!