Відбулися Загальні збори членів Української федерації убезпечення.

28 травня, 2010
Учасники Загальних зборів підвели підсумки діяльності Української федерації убезпечення у 2009 році та першому кварталі 2010 року.
Продовжувалась діяльність членів УФУ з оптимізації бізнес-процесів та страхового портфеля, вживалися заходи протидії страховому шахрайству, що дозволило мінімізувати вплив негативних факторів на результати діяльності учасників Федерації. Незважаючи на продовження впливу економічної кризи страховики-члени УФУ, за підтримки акціонерів, демонстрували високу відповідальність перед клієнтами та партнерами, виконуючи взяті на себе зобов’язання.
За зведеним балансом, за перший квартал 2010 року розмір статутного капіталу Членів УФУ збільшився на 6% до 1,756 млн. грн., страхові резерви збільшилися на 5% до 1,799 млн. грн.
У першому кварталі страховики-члени УФУ отримали 76,5 млн. грн. чистого прибутку та сплатили понад 33 млн. грн. податків.
В структурі доходів та витрат від основної діяльності страхові платежі становили 773 млн. грн. або 68% доходів. Страхові виплати та страхові відшкодування склали 719 млн. грн. – близько 61% витрат, витрати пов’язані з укладанням та пролонгацією договорів склали 13% витрат, інші адміністративні витрати – 12,8% витрат.
Також у першому кварталі продовжувалась робота з реалізації основних напрямків діяльності Української федерації убезпечення, зокрема:
схвалено Стратегію та Політику розкриття інформації страховиків-членів УФУ;
підготовлено пропозиції УФУ до другого читання проекту Закону України «Про особливості здійснення страхування сільськогосподарської продукції з державною фінансовою підтримкою» ;
розпочато процес створення нового об’єднання страховиків – Аграрного страхового бюро України (АСБУ);
підготовлено пропозиції з удосконалення норм постанови Правління Національного банку України від 4 лютого 2010 року №47 «Про затвердження Положення про рефінансування та надання Національним банком України кредитів банкам України з метою стимулювання кредитування економіки України на період її виходу на докризові параметри», норми якої суттєво обмежили права страховиків, щодо страхування об’єктів, які знаходяться в заставі у банків;
УФУ виступила співорганізатором V міжнародної конференції з страхування та перестрахування «Київська Весна»;
ініційовано налагодження ефективної співпраці об’єднань страховиків шляхом підписання відповідного меморандуму з визначенням основних напрямів та заходів розвитку страхового ринку, які підтримуються об’єднаннями;
до складу учасників Федерації прийнято ТДВ «Альянс Україна», ЗАТ «СК «QBE Україна» та Представництво «АОН ФІНЛЕНД Оі».
Крім цього, Загальні збори затвердили звіт Ревізійної комісії Української федерації убезпечення та звіт про фінансово-господарську діяльність Української федерації убезпечення в 2009 році.
Також було затверджено Положення про Президію та Положення про Дирекцію Української федерації убезпечення, що сприятиме подальшому розвитку інституційних засад її діяльності.


Українська федерація убезпечення зареєстрована 23 грудня 2008 року. Учасники Федерації — провідні компанії класичного страхового ринку України, а саме: НАСК «Оранта», ЗАТ АСК «ІНГО Україна», АТ «СГ «ТАС» (приватне), ВАТ СК «Універсальна», ВАТ УСК «Дженералі Гарант», АТ «СК «Оранта-Життя», ЗАТ «Європейське туристичне страхування», ЗАТ СК «АХА Страхування», ЗАТ «ПРОСТО-страхування. Життя та пенсія», ЗАТ «СК «Українська страхова група», ЗАТ «Європейський страховий альянс», ТДВ «Альянс Україна», ЗАТ «СК «QBE Україна» та Представництво «АОН ФІНЛЕНД Оі».
Федерація створена з метою сприяння розвитку класичного страхування в Україні, недопущення недобросовісної діяльності її Учасників, гарантування високого рівня послуг страхування, що надаються Учасниками Федерації, а також з метою інтеграції українського та європейського ринків страхування, захисту інтересів Учасників Федерації.
УКРАЇНСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ УБЕЗПЕЧЕННЯ, Асоціація
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!