«СSR MarketPlace в Україні» - результати першої дискусії

9 червня, 2010
8 червня Центр Розвитку КСВ за підтримки PACT, Inc, програма «Об’єднуймося заради реформ» UNITER провів круглий стіл «Якому бути CSR MarketPlace в Україні: консультації зі стейкхолдерами?» з метою обговорити концепцію проведення заходу та визначити потреби й очікування заінтересованих сторін — безпосередніх учасників CSR MarketPlace в Україні (жовтень, «Український дім»).

Планується, що жовтневий CSR MarketPlace в Україні стане виставкою успішних рішень компаній у сфері КСВ. У рамках одноденного заходу також відбудеться нагородження найкращих проектів як на думку професіонального журі, так і відвідувачів заходу (крім того, окремо буде відзначено кращий нефінансовий звіт компанії). Для популяризації успішних практик буде створено веб-сайт проекту.

Головний акцент CSR Marketplace – успішне партнерство між різними організаціями. Марина Саприкіна, голова Центру Розвиток КСВ, відмітила: «Сьогодні по всьому світу ефективно реалізовується більше 1 000 партнерств між бізнесом та громадськими організаціями, і з кожними роком ця цифра зростає. Проте справжнє партнерство – це не гучно проведені акції на Різдво, Новий Рік чи до Дня захисту дітей. Створити довгострокове, а головне, результативне партнерство – справа складна, і правильний вибір партнера має першочергове значення, тож сподіваємось, жовтневий CSR Marketplace допоможе налагодити довготривалу і взаємовигідну співпрацю».

У рамках заходу заплановано проведення 8 робочих груп для обговорення форматів партнерств між бізнесом та громадськими оранізаціями, медіа, профспілками, університетами та ін. Під час круглого столу, Вікторія Гриб, менеджер з КСВ компанії ДТЕК, запропонувала визначити одну із тематичних робочих груп як «Бізнес та муніципалітети – партнерство задля соціально-економічного розвитку громади». Результати дискусій будуть узагальнені у публікації «КСВ Партнерство».

Досвідом UNITER поділилася Антоніна Прудко, яка звернула увагу на важливість забезпечення представлення усіх груп стейкхолдерів та використання інноваційних методів (інтерактиви, паралельні заходи) і новітніх технологій (наприклад, он-лайн трансляція) під час проведення заходу.

У свою чергу, Наталія Лук’янова, директор Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, наголосила на важливості представлення проектів органів державної влади, які все активніше стають донорами різноманітних соціальних програм і вибудовують нові формати партнерських відносин.

У круглому столі взяли участь: представники державних структур, громадських організацій, міжнародних донорів, бізнес-компаній і академічних кіл.

Крім того, зважаючи на маштабність та важливість заходу, було вирішено створити Організаційний комітет, який обиратиме проекти для участі у CSR Marketplace 12 жовтня 2010 року.

З додаткових питань звертайтесь до п. Олени Трегуб, медіа-координатора Центру, тел.: 280-11-47, або e-mail: [email protected]
Центр Развитие КСО, Общественная организация
+ Добавить Коментарі: (0)

Користувацька угода   Політика конфіденційності   Контакти   Реклама на сайті
© «Все про бізнес, Новини бізнесу, Бізнес-плани - Україна Ділова » 2006 — 2024
Копіювання матеріалів дозволено лише при умові разміщенння зворотнього прямого посилання!